Home / SPEKTAR / PUTIN PRAVI KOSMIČKI ŠTIT, NADGLEDAĆE CELU PLANETU- POKRENUT PRVI OD UKUPNO ČETIRI SISTEMA ZA NADZOR SVEMIRA! (VIDEO)

PUTIN PRAVI KOSMIČKI ŠTIT, NADGLEDAĆE CELU PLANETU- POKRENUT PRVI OD UKUPNO ČETIRI SISTEMA ZA NADZOR SVEMIRA! (VIDEO)

rusija- kosmos- stitPrvi od ukupno četiri sistema za nadzor svemira, koji će biti proizvedeni u Rusiji, počeo je danas sa radom u optičko-laserskom centru „Titov“ u ruskoj republici Altaj, rekao je generalni drektor Korporacije za sisteme preciznih instrumenta Juri Roi.

„Potpisana je naredba da se kompleks stavi u borbenu funkciju, što je najvažnije ne samo za Rusiju , već i za ceo svet“ rekao je Roi, prenosi TAS S.

On je podsetio da će Rusija imati četiri sistema za nadzor svemira: u Kalinjingradu, na Dalekom istoku, Krimu i pomenuti u Altaju.

U pitanju je sistem koji će servisirati zajedno vojni i civilni timovi a koji ima mogućnost da locira svemirske uređaje, nano satelite, svemirski otpad – sve šta može nauditi svemirskim aparatima uključujući međunarodne svemirske stanice.

Pogledajte snimke:(Oslobođenje)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …