Home / SPEKTAR / RUSKA VOJSKA DOBILA NAJSAVREMENIJU PUŠKU KOJA NADMAŠUJE SVO PRETHODNO ORUŽJE! (VIDEO)

RUSKA VOJSKA DOBILA NAJSAVREMENIJU PUŠKU KOJA NADMAŠUJE SVO PRETHODNO ORUŽJE! (VIDEO)

komandos- specijalac- vojnik- rusijaProizvođač oružja „Kalašnjikov“ ponudio je specijalnim jedinicama ruske vojske „Alfa“ najmoderniju automatsku pušku, koja nadmašuje svo prethodno oružje tog tipa proizvedeno u čuvenoj fabrici, prenosi „Raša tudej“.

Reč je o puški AK-400, koja je daleko superiornija od poznatog modela AK-47 i „umetničkog dela AK-12“, kako stručnjaci nazivaju ovaj model „kalašnjikova“. Prednosti novog modela ogledaju se pre svega u pogledu preciznosti i disperzije, izjavio je jedan od zvaničnika ruske vojske za list „Izvestia“.

„AK-400 nam je prezentovana krajem 2015. godine na sastanku koji je organizovala bezbednosna služba predsednika Putina“, izjavio je izvor.

Prema njegovim rečima, AK-12, iako ima sjajnu reputaciju, ne zadovoljava apetite i potrebe elitnih jedinica ruske vojske u potpunosti.

– AK-12 je savršeno oružje za pešadiju, padobrance i izviđače. Specijalnim snagama je potrebno kompaktnije oružje, koje s jedne strane neće biti inferiorno u odnosu na AK-12, a s druge strane bude znatno prigodnije za operacije poput upada u zgrade, autobuse, avione, vozove… – objasnio je.

Sagovornik lista „Izvestia“ nije želeo da daje previše detalja vezanih za novo oružje. Sve što je rekao je da je dužina nove puške oko 940 milimetara, i da je teška oko tri kilograma.

Ruski list je naveo i da će novi „kalašnjikov“ imati tzv. „teleskopsku opciju“, odnosno mogućnost da se smanji ukoliko je prostor u kome se koristi skučen, poput automobila ili lifta.

Pogledajte video:

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …