Home / SPEKTAR / ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG DIREKTORA RTS-a, MILANOVIĆA: Dušan Spasojević je redovno snabdevao Čedomira Jovanovića kešom i kokainom, a Jovica Stanišić je najveće zlo u Srbiji ikada rođeno!

ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG DIREKTORA RTS-a, MILANOVIĆA: Dušan Spasojević je redovno snabdevao Čedomira Jovanovića kešom i kokainom, a Jovica Stanišić je najveće zlo u Srbiji ikada rođeno!

Dragoljub Milanovic, RTSFoto:Novak Djurović

Dušan Spasojević je Čedi Jovanoviću davao keš i drogu, deo za njega, a deo za dilovanje… Čeda je Šiptaru na rođendan u zatvor doveo ćerku i ženu i doneo mu tortu

Bivši direktor RTS Dragoljub Milanović u prvom intervjuu datom posle više od 15 godina tvrdi da je vođa “zemunskog klana” Dušan Spasojević Šiptar redovno snabdevao lidera LDP Čedomira Jovanovića kešom i kokainom!

Milanović je za nedeljnik “Ekspres” ispričao da je u vreme kad su on i Spasojević bili u zatvoru (Milanović je odrobijao deset godina pošto je osuđen zbog NATO bombardovanja RTS, prim. ur.) Čeda skoro svakog dana dolazio u CZ da poseti Šiptara!

Dačić sve slagao

Prenosimo najzanimljivije delove Milanovićeve ispovesti:

* Čeda nije bio jednom u poseti Spasojeviću u Centralnom zatvoru, već šezdeset puta! Gotovo svaki dan. Dušan mu je davao pare i pola kilograma kokaina svake nedelje. Deo za njega lično, a deo za dilovanje. Čeda mu je na rođendan doveo u zatvor ćerku i ženu i doneo tortu, znam jer je tada rođendan Miri Marković i mojoj ćerki, u julu.

Dok je Milošević bio na slobodi, dok su se malo plašili njega, dolazili su na moje suđenje nekoliko puta Aleksandar Antić i Žarko Obradović, po zadatku. Dolazio je i Mrka, ali ne po zadatku… Moja žena Ljilja je 10 godina išla na te partijske skupove da se bori za mene, ona je moja heroina. Dačić, kad je vidi, izljubi je, kaže joj: “Zovi, Ljiljo”. Onda ona jadna zove milion puta, ali džaba. Neće ni da se javi.

* Kad im je trebala podrška za koaliciju sa DS, išli su Ivica i Mrka kod Mire u Moskvu i obećali joj ukidanje poternice. Obećali su i da će nju i Marka da vrate u zemlju, da će povući optužnicu, da će Mariji dati ispisnicu. Sve su joj obećali i sve su slagali.

Jovica Stanišić je najveće zlo u Srbiji ikada rođeno, ili jedno od najvećih. I pre no što ga je Sloba smenio, Stanišić je hteo da bude šef države, a od jednog trenutka zaista je krenuo da bude gospodar Srbije. Tu oko Jovice u pokušaju smene Miloševića bili su Brana Crnčević, Milorad Vučelić… Možda je Radovan Stojičić Badža zato i likvidiran, da se Jovica oslobodi njega. Svi ozbiljni ljudi upućeni u taj slučaj smatraju da je Stanišić organizovao Badžino ubistvo.

Pavla Bulatovića su ubili njegovi Crnogorci. On je bio najpametniji crnogorski političar, iako je bio pijanac. Odan Srbiji, bio je Srbin. Da se on pitao, Momir Bulatović bi na onoj prvoj sednici smenio Đukanovića…

* Sudili su mi za nezakonitu podelu stanova u RTS. A kome sam podelio stanove? Recimo, ženi bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića sam dao stan, Katarini. Dao sam stan i sada velikom direktoru Radio Beograda Milivoju Mihajloviću. On je bio novinar na radiju u Prištini, a ja sam ga na zahtev političara iz SPS postavio za direktora Radio Prištine

Znam ko me je tukao

* Sloba je napravio životnu grešku kad je 2000. raspisao izbore pre vremena. Strane službe u sprezi sa domaćim saradnicima shvatili su da je to šansa o kojoj nisu ni sanjali. I krenuli su da ubijaju njegove protivnike, Stambolića, Draškovića… Pa koja ozbiljna tajna policija ide da ubije nekog i tamo ostavi tako jasne dokaze, teretnjak nasred puta, svoje registracije, ljude koje ćeš pohvatati da kažu svašta?!

U noći bombardovanja RTS bilo je planirano da Vučić govori s krova zgrade RTS i direktno se uključi u emisiju Larija Kinga na CNN. Urednici su se to dogovarali s njim, ja to nisam odmah znao, ali trebalo je.

* Petog oktobra su mislili da sam pobegao kao Čukić iz “Novosti” ili Hadži Struja iz “Politike”. Nisam bežao pred bombama, pa gde onda da bežim pred Srbima, bože sačuvaj. Ne znam koliko su me tukli, bilo je strašno. Ja znam ko me je tukao, posle sam ih upoznao. Upoznao sam se sa Dušanom Spasojevićem u zatvoru.

Veran Matić se dopisuje sa NATO

Milanović veruje da mu neki novinari i dalje rade o glavi i prave hajku protiv njega:

– Rade po instrukcijama, dopisuju se sa čelnicima NATO. Kad bih vam pokazao prepisku Verana Matića s njima, da vidite koji je to agent i šta sve on radi.

Osuđen sam, ali nisam kriv

– Meni to što sam osuđen nije toliko teško palo koliko bi čovek sa strane mogao da zaključi. A znate zašto? Ja znam da nisam kriv i to je jedna stvar. Međutim, ne i najvažnija. Najvažnija stvar je što je te noći u bombardovanju RTS živote izgubilo 16 mojih kolega, od toga polovina mladih. Meni je to najveća kazna. To i to što ja nisam stradao, a da su oni ostali živi. To je moja rana s kojom ću da umrem.

(Informer) 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …