Home / SPEKTAR / SVETSKO ČUDO Kada pitate ovog psa koji je glavni grad Srbije, on odgovori: Beograd! (VIDEO)

SVETSKO ČUDO Kada pitate ovog psa koji je glavni grad Srbije, on odgovori: Beograd! (VIDEO)

Vlada Grbić (62) je Medu dobio od komšije pre osam meseci, a prvi časovi su počeli prilično spontano.

500

– Jednom sam u šali pitao: „Medo, koliko je dva plus jedan?“, a on je “rekao” av, av, av. Tada sam počeo da ga učim sabiranju i oduzimanju, odvojim dvadesetak minuta dnevno za to, a on bez greške sve kaže – ponosno govori Grbić, vlasnik neobičnog psa iz sela Skela kod Obrenovca.

Međutim, Vlada se nije zaustavio samo na sabiranju i oduzimanju, već je naučio Medu da množi i deli. Tako na pitanje koliko je tri puta dva, Meda zalaje šest puta, i – što je najvažnije, nikad ne pogreši. Pored matematike, Meda zna i geografiju.

– Pitam Medu koji je glavni grad Srbije, a on laje tačno sedam puta, jer toliko slova ima reč Beograd. Kad pitam koja reka protiče kroz Obrenovac, on zalaje osam puta – Kolubara – ponosno govori Vlada.

Meda dobro poznaje i političku scenu Srbije – na pitanje kako se zove predsednik Srbije, pas zalaje osam puta, koliko ime Tomislav ima slova, a za prezime laje tačno sedam puta. Genijalan Meda postao je poznat i van Skele, pa Vladu posećuju iz svih krajeva Srbije.

– Dolaze komšije, ali i gosti iz drugih krajeva da vide svetsko čudo, mog mudrog Medu. Neki su mi nudili novac, ali ja mog malog genijalca ne dam ni za šta! – kaže Vlada dok hrani Medu.

Prostrano dvorište u kom se nalazi Medina skromna kućica ima i obruč koji Meda olako preskače. Tako je Meda, kako kaže Vlada, najbolji gimnastičar među psima.

“Otkako se pročula priča o mom Medi, ljudi su pitali da i njihovog psa naučim raznim veštinama. Ali ja nemam uslove za to, pa ne mogu da prihvatim. Tražio sam po internetu da li negde postoji pas kao moj Meda i nisam našao ništa slično. On je za Ginisa!”, ponosno zaključuje Vlada.

Ovde možete pogledati snimak Mede koji sabira i oduzima, ali on odgovara i na pitanje ko je predsednik Srbije:

(S. Žerajić, 24 sata)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …