Home / SPEKTAR / VIDOVITA SARAJKA: Nestali malezijski avion se nije srušio, sakriven je na ostrvu Maldiva

VIDOVITA SARAJKA: Nestali malezijski avion se nije srušio, sakriven je na ostrvu Maldiva

„Nestali malezijski avion je u potpuno ispravnom stanju i u svakom trenutku može da poleti!“,  rekla je Sarajka koja već godinama proučava neobične svetske pojave i fenomene, a inače se bavi medicinom.

Foto: Fonet

Uskoro se navršava mesec dana otkako je nestao boing 777 kompanije “Malezija Erlajnz” i još nije pronađen. Avion sa 239 putnika letio je iz Kuala Lumpura za Peking.

Gotovo da nema sata da svet ne preplave informacije o otkrivenim sigurnim tragovima aviona i svaka se, bar do sada, pokazala netačnom. Pomoću specijalnih lokatora, počela je i podvodna potraga za avionom. Misterija još traje, ali misterija nema. Malezijski boing 777 nalazi se na jednom ostvru Maldiva koje nije naseljeno, ali je geostrateški veoma važno.

„U potpuno je ispravnom stanju i u svakom trenutku može da poleti!“, ovo je rekla Sarajka koja već godinama proučava neobične svetske pojave i fenomene, a inače se bavi medicinom.

Bar za sada ne želi javnosti da otkriva svoj identitet iz, kako objašnjava, ličnih ali i bezbednosnih razloga.

„Priče da je avion pao, da je eksplodirao u vazduhu i tome slično nemaju nikakvog utemeljenja. Avion je sasvim sigurno sleteo na ostrvo Maldiva koje je nenaseljeno. Malo je, ali sasvim dovoljno da primi letelicu tih dimenzija i gabarita“, kaže sagovornica.

„Apsolutno je nemoguće da boing 777 nestane. Takvi avioni imaju posebne crne kutije koje mogu da podnesu razorne eksplozije i koje u roku 30 dana obavezno pošalju signal. Od 8. marta, kada je avion nestao, bar službeno nije saopšteno da je bilo gde i bilo ko primio ikakav signal iz crne kutije“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, satelitima se danas ne može sakriti ni običan čovek bez obzira gde se u svetu nalazio, a kamo li boing 777.

„Znači li to da ima osnova priča koju su lansirali neki američki stručnjaci obaveštajnih poslova po kojoj je avion ukraden i biće iskorišćen za veliku terorističku akciju?“

„U tu vrstu priča ne želim da se mešam i uopšte da se time bavim. Sva moja proučavanja ove misterije, jedinstvene do sada u svetu, pokazuju da je avion “živ i zdrav” stigao na jedno ostrvo Maldiva. Šta se sve u avionu nalazilo, ne znam. Ne znam ni šta je sve bilo u laptopovima putnika, ali pretpostavljam da je bilo itekako važnih podataka i informacija. Uostalom, neki svetski mediji su objavili da je posebno zanimljivo ono što se nalazilo u laptopovima 20 Kineza koji su bili u avionu. Kako je uopšte moguće da niko ne prati relaciju kojom je avion leteo?“, pita se ova Sarajka.

Ona je kako kaže uverena da će se njena proučavanja i ono do čega je došla jednog dana pokazati tačnima.

„Avion je promenio kurs letenja, a radari u njemu su ručno ugašeni. Da se boing 777 srušio ili eksplodirao u vazduhu, sateliti koji pokrivaju ceo svet, koji mogu da uhvate dvojicu ljudi kako pričaju u stanu, pokazali bi smer pada. Radari mogu da otkriju smer kretanja za sve iznad 150 metara od tla. Iz svega proizlazi da je avion, nakon što su pilot i kopiloti ručno ugasili radare, samo promenio pravac letenja. Ništa nije bilo slučajno, sve je ranije izračunato – avion je nakon gašenja radara imao dovoljno goriva da sigurno sleti na nenaseljeno ostvro Maldiva. To ostrvo je zapravo je pod punom kontrolom nekih svetskih sila koje ga drže, ali u detalje zašto i zbog čega, ne bih se upuštala“, kaže ona.

(Tuzla.danas.info)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …