Home / TEMA DANA / A ŠTA ĆE BITI SA SRBIJOM KADA OVAKO OTVORENO PRAVE VELIKU ALBANIJU: EU naređuje da Ivanov povuče odluku o Zaevu i Albancima

A ŠTA ĆE BITI SA SRBIJOM KADA OVAKO OTVORENO PRAVE VELIKU ALBANIJU: EU naređuje da Ivanov povuče odluku o Zaevu i Albancima

502

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini pozvala je predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da preispita svoju odluku o dodeljivanju mandata za sastav vlade.

Ona je pozvala Ivanova da povuče odluku u interesu svih građana, kao i da u skladu s ustavom, kako je rekla, poveri mandat kandidatu partije koja ima većinu u parlamentu.

“Demokratska pravila predviđaju poštovanje volje većine i pozivamo predsednika Đorđa Ivanova da preispita svoju odluku o dodeljivanju mandata za formiranje vlade”, izjavila je u Skoplju Mogerinijeva.

Ona je dodala da EU želi da ukaže, kao prijatelj Makedonije, na radnje koje predstavljaju, po njihovom mišljenju, ozbiljno kršenje demokratskih principa i demokratskog duha ustava Makedonije.

Kako je javio izveštač Tanjuga, Mogerinijeva je poručila da poziva predsednika Makedonije da razmisli o svojoj odluci o dodeljivanju mandata.

Mogerinijeva se prethodno danas sastala salidedorom VMRNO-DPMNE i bivšim premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim, kao i sa liderom Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranom Zaevom.

(Tanjug)

Check Also

VOJNI EKSPERT OTKRIO DA RUSIJA IMA ORUŽJE KOJE MOŽE UNIŠTITI SVE SATELITE U ZEMLJINOJ ORBITI

Oružanim snagama RF, ako bude bilo potrebno, neće trebati dugo da onemoguće neprijateljske satelite. Ovu …