Home / TEMA DANA / Akademik Dr Kosta Čavoški– Ovo je veleizdaja u višestrukom povratu! (VIDEO)

Akademik Dr Kosta Čavoški– Ovo je veleizdaja u višestrukom povratu! (VIDEO)

cavoski

„Veleizdaja je najteže krivično delo u oblasti krivičnog prava i njega mogu da počine samo oni koji su na najvišim državnim položajima. Dakle, kad je neko običan vojnik i pobegne na stranu neprijatelja onda je on izdajnik.

Međutim, kada šef Vlade, načelnik Generalštaba, komandant neke armije i drugi visoki državni zvaničnik to isto učini – onda je on veleizdajnik…“

„Dakle, kad ja ovde govorim o veleizdajnicima ja mislim na najviše državne zvaničnike koji vode pregovore u Briselu. Ja sam tu jednu seriju svojih knjiga započeo sa knjigom OKUPACIJA pokazujući da je naša zemlja pod duhovnom i političkom okupacijom.

Potom je sledila knjiga IZDAJA gde sam govorio o početku izdaje, to je vreme kada je Borko Stefanović u ime Borisa Tadića počeo prve razgovore u Briselu.

Nastavio sam knjigom VELEIZDAJA, a kako se veleizdaja ovim našim zvaničnicima osladila onda sam upotrebio jedan pravnički izraz VIŠESTRUKI POVRAT. Dakle, ta knjiga VELEIZDAJA je već ušla u naviku…“

O RATOVIMA NA PROSTORU BIVŠE SFRJ

„Nismo mi bili ti koji su krenuli u rat, nego oni koji su se ocepili. To je kao kad ja uzmem na ulici, počnem Vas da bijem, niste Vi izazvali tuču, al` se Vi morate braniti da ne bi stradali od mene, koliko god možete zato što ste napadnuti.

Dakle, kao što vidite, kad se Slovenija i Hrvatska otcepe onda je to protivustavni akt i teško krivično delo i svako onaj ko brani državni integritet morao bi da učestvuje u odbrani zemlje.

Tako isto je bilo i sa Srbima u Bosni i Hercegovini, jer su muslimani uz pomoć Hrvata proglasili nezavisnu BiH i time dobar deo srpskog naroda ocepili od Srbije.

Dakle, šta se drugo moglo učiniti nego da se na taj kazus beli (l. casus belli) povod za rat – odgovori ratom. I zahvaljujući tome je stvorena Republika Srpska.“

Pogledajte video:

Emisija na SRPSKA RTV „ISTINA ILI LAŽ“, gost prof.dr Kosta Čavoški

za SRBski FBReporter priredila Biljana Diković

Check Also

„JEL OVO VIRUS ILI BOJNI OTROV? NEMA OBDUKCIJA, SAMO SUMNjIVIH VAKCINA!“

Prevara je danas postala zakon života u Srbiji, i ne samo u Srbiji. Politička prevara, …