Home / TEMA DANA / Akademik Dr Kosta Čavoški– Ovo je veleizdaja u višestrukom povratu! (VIDEO)

Akademik Dr Kosta Čavoški– Ovo je veleizdaja u višestrukom povratu! (VIDEO)

cavoski

„Veleizdaja je najteže krivično delo u oblasti krivičnog prava i njega mogu da počine samo oni koji su na najvišim državnim položajima. Dakle, kad je neko običan vojnik i pobegne na stranu neprijatelja onda je on izdajnik.

Međutim, kada šef Vlade, načelnik Generalštaba, komandant neke armije i drugi visoki državni zvaničnik to isto učini – onda je on veleizdajnik…“

„Dakle, kad ja ovde govorim o veleizdajnicima ja mislim na najviše državne zvaničnike koji vode pregovore u Briselu. Ja sam tu jednu seriju svojih knjiga započeo sa knjigom OKUPACIJA pokazujući da je naša zemlja pod duhovnom i političkom okupacijom.

Potom je sledila knjiga IZDAJA gde sam govorio o početku izdaje, to je vreme kada je Borko Stefanović u ime Borisa Tadića počeo prve razgovore u Briselu.

Nastavio sam knjigom VELEIZDAJA, a kako se veleizdaja ovim našim zvaničnicima osladila onda sam upotrebio jedan pravnički izraz VIŠESTRUKI POVRAT. Dakle, ta knjiga VELEIZDAJA je već ušla u naviku…“

O RATOVIMA NA PROSTORU BIVŠE SFRJ

„Nismo mi bili ti koji su krenuli u rat, nego oni koji su se ocepili. To je kao kad ja uzmem na ulici, počnem Vas da bijem, niste Vi izazvali tuču, al` se Vi morate braniti da ne bi stradali od mene, koliko god možete zato što ste napadnuti.

Dakle, kao što vidite, kad se Slovenija i Hrvatska otcepe onda je to protivustavni akt i teško krivično delo i svako onaj ko brani državni integritet morao bi da učestvuje u odbrani zemlje.

Tako isto je bilo i sa Srbima u Bosni i Hercegovini, jer su muslimani uz pomoć Hrvata proglasili nezavisnu BiH i time dobar deo srpskog naroda ocepili od Srbije.

Dakle, šta se drugo moglo učiniti nego da se na taj kazus beli (l. casus belli) povod za rat – odgovori ratom. I zahvaljujući tome je stvorena Republika Srpska.“

Pogledajte video:

Emisija na SRPSKA RTV „ISTINA ILI LAŽ“, gost prof.dr Kosta Čavoški

za SRBski FBReporter priredila Biljana Diković

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …