Home / TEMA DANA / Američki ekspert: U slučaju da se raspiše referendum u RS, Amerika sprema napad na Dodika!

Američki ekspert: U slučaju da se raspiše referendum u RS, Amerika sprema napad na Dodika!

500

Američki ekspert za Balkan Danijel Server smatra da će referendum u Republici Srpskoj, ako do njega dođe, ubrzati ozbiljne aktivnosti Vlade SAD-a protiv predsednika RS Milorada Dodika, ako ništa drugo biće uvedena zabrana putovanja i zamrzavanja sredstava.

Ukoliko se raspiše referendum u Republici Srpskoj, Vlade SAD-a će predsedniku RS Miloradu Dodiku u najmanju ruku uvesti zabranu putovanja i zamrzavanje sredstava.

Server je za današnje „Oslobođenje“ rekao da bi i EU trebalo da uradi bar nešto slično tome, prenela je Fena.

Na konstataciju novinarke da se svet u protekle dve decenije promenio i pitanje koja je uloga BiH u borbi protiv terorizma Server odgovara „BiH treba da uradi isto što i ostale balkanske države: da pokuša da osigura da terorizam, posebno islamska struja nema prostora za širenje i pridobivanje novih sledbenika“.

„Videćete da SAD u potpunosti podržavaju članstvo BiH u EU sve dok ona ispunjava uslove pravne tekovine, rekao je Server.

“ Nema alternative za to. Isti je slučaj i s NATO. Ukoliko BiH odluči da postane član, dovoljno je samo da ispuni uslove članstva da bi dobila podršku SAD“, rekao je američki ekspert za Balkan za „Oslobođenje“.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …