Home / TEMA DANA / Američki ekspert: U slučaju da se raspiše referendum u RS, Amerika sprema napad na Dodika!

Američki ekspert: U slučaju da se raspiše referendum u RS, Amerika sprema napad na Dodika!

500

Američki ekspert za Balkan Danijel Server smatra da će referendum u Republici Srpskoj, ako do njega dođe, ubrzati ozbiljne aktivnosti Vlade SAD-a protiv predsednika RS Milorada Dodika, ako ništa drugo biće uvedena zabrana putovanja i zamrzavanja sredstava.

Ukoliko se raspiše referendum u Republici Srpskoj, Vlade SAD-a će predsedniku RS Miloradu Dodiku u najmanju ruku uvesti zabranu putovanja i zamrzavanje sredstava.

Server je za današnje „Oslobođenje“ rekao da bi i EU trebalo da uradi bar nešto slično tome, prenela je Fena.

Na konstataciju novinarke da se svet u protekle dve decenije promenio i pitanje koja je uloga BiH u borbi protiv terorizma Server odgovara „BiH treba da uradi isto što i ostale balkanske države: da pokuša da osigura da terorizam, posebno islamska struja nema prostora za širenje i pridobivanje novih sledbenika“.

„Videćete da SAD u potpunosti podržavaju članstvo BiH u EU sve dok ona ispunjava uslove pravne tekovine, rekao je Server.

“ Nema alternative za to. Isti je slučaj i s NATO. Ukoliko BiH odluči da postane član, dovoljno je samo da ispuni uslove članstva da bi dobila podršku SAD“, rekao je američki ekspert za Balkan za „Oslobođenje“.

(Tanjug)

Check Also

TEŽAK ŠOK ZA SRBIJU: PROFESOR RADONJIĆ TVRDI- VUČIĆ JE U VAŠINGTONU IPAK POTPISAO NEZAVISNO KOSOVO

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Ognjen Radonjić ocenio je da ukoliko je sporazum iz Vašingtona …