Home / TEMA DANA / AMERIČKI MEDIJI IZAZVALI HAOS U SVETU: Otkrili da je Amerika spremna da napadne Iran! EVO KADA POČINJE NAPAD

AMERIČKI MEDIJI IZAZVALI HAOS U SVETU: Otkrili da je Amerika spremna da napadne Iran! EVO KADA POČINJE NAPAD

Sjedinjene Američke Države mogle bi da izvrše napad na nuklearne objekte u Iranu već u avgustu, javila je televizija Ej-Bi-Si pozivajući se na izvor u vladi Australije.

Kako su izvori u kabinetu rekli novinarima, australijska i britanska vojska mogle bi da pomognu Amerikancima da odrede tačne ciljeve, ali neće učestvovati u neposrednom napadu.

Istovremeno su mediji naveli da je australijski premijer Malkolm Ternbul izjavio da nema razloga da veruje da se SAD pripremaju za vojni sukob sa Iranom. Ternbul je kasnije demantovao izveštaj televizije, nazvavši ga „izmišljotinom“.

Bela kuća nije potvrdila podatke o napadu na Iran.

Portparol Bele kuće, Hogan Gidli, saopštio je novinarima da ne može da potvrdi ovo saopštenje i da se o tom pitanju obrate Ministarstvu odbrane.

„Ali mogu da vam kažem da je predsednik (Donald Tramp) jasno istakao svoj stav o Iranu. Njihovi (iranski) postupci destabilizuju region, a želja i pokušaji dobijanja nuklearnog oružja jedan su od razloga što je (Tramp) nazvao sporazum sa Iranom najgorim koji je ikada video“, dodao je Gidli.

„Mi sarađujemo sa partnerima i saveznicima, pokušavajući da primoramo Iran da promeni svoje ponašanje i prekine svoje akcije u regionu“, zaključio je on.

Odnosi Vašingtona i Teherana ozbiljno su se pogoršali ovog proleća kada su se SAD jednostrano povukle iz sporazuma o nuklearnom programu i ponovo uvele sve sankcije Iranu.

Pre nekoliko dana iranski predsednik Hasan Rohani rekao je Sjedinjenim Američkim Državama da se ne igraju vatrom, upozorivši Vašington da će zbog toga zažaliti. Kao odgovor na to, američki lider Donald Tramp istakao je da će se, bude li nastavio da preti, Teheran suočiti sa „neviđenim posledicama“.

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …