Home / TEMA DANA / AUSTRIJSKA ŠTAMPA: Srbija i Makedonija će platiti visoku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji!

AUSTRIJSKA ŠTAMPA: Srbija i Makedonija će platiti visoku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji!

oluja- rat- top

Poznati austrijski list Viener cajtung, jedan od najstarijih listova na svetu koji još uvijek izlazi (prvo izdanje štampano je 8.8.1703.) objavio je tekst o aktuelnoj krizi u Makedoniji, ali i šire situacije na Balkanu.

U osvrtu, koji potpisuje novinar Stefan Haderer, navodi se: „Politika Zapada koja želi da odseče sve rusko-prijateljske veze počela je da se širi Balkanom. Američka Vlada već je odredila kako Makedonija treba da bude uređena“.

U tekstu se navodi da Makedonija i Srbija nisu podržale sankcije prema Rusiji i da će sada zbog toga „platiti visoku cenu“.

Što se tiče prekidanja ruskih veza u Evropi i na Balkanu, Haderer navodi da se tu radi o potencijalno „eksplozivnoj strategiji“ koja lako može da se završi sukobima, građanskim ratovima i izbegličkim krizama unutar Evrope.

(Advance.hr)

 

Check Also

BOING OBJAVIO CELOM SVETU: „NAPRAVILI SMO UBICU RUSKIH S-300 I S-400 PVO SISTEMA!“ NEMCI ODMAH NARUČILI 45 KOMADA! (VIDEO)

U Nemačkoj se vodi žestoka rasprava o obnovi ratnog Vazduhoplovstva (Luftvafe). Federalno ministarstvo odbrane preporučilo …