Home / TEMA DANA / Britanski novinar i talac „Islamske države“ upozorio svet: Džihadisti će za godinu dana imati nuklearno oružje!

Britanski novinar i talac „Islamske države“ upozorio svet: Džihadisti će za godinu dana imati nuklearno oružje!

iran- raketa- islamisti- muslimani- vojnici- džihadisti

Islamska država planira da u narednih godinu dana nabavi nuklerano oružje. Militanti tvrde da imaju razrađen plan kako da dođu do njega. Ako im to uspe, tvrde da će držati svet u šaci.

U jednom od propagandnih magazina Islamske države piše da militanti planiraju da dođu do prve nuklearne bombe u roku od godinu dana. Oni nameravaju da se dokopaju atomskog naoružanja preko trgovaca oružjem koji su povezani s korumpiranim pakistanskim zvaničnicima.

Grupa militanata ipak priznaje da može doći do poteškoća u nabavci takvog oružja, pa bi se zadovoljili i sa nekoliko hiljada tona eksplozivnog amonijum nitrata.

Tekst u ovom časopisu navodno je napisao bitanski talac i novinar Džona Kantil, a on je usledio nakon dve velike pobede Islamske države, među kojima je i preuzimanje gotovo potpune kontrole nad drevnom Palmirom.

(News.com.au, Blic)

Check Also

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera …