Home / TEMA DANA / BERLIN UPUTIO JEZIVU PORUKU BEOGRADU: Merkelin saradnik zapretio Srbiji, podela Kosova znači SAMO JEDNO

BERLIN UPUTIO JEZIVU PORUKU BEOGRADU: Merkelin saradnik zapretio Srbiji, podela Kosova znači SAMO JEDNO

Ako dođe do podele Kosova, biće rata!

U najkraćem, ovako glasi pretnja Nemačke i Angele Merkel izrčena iz usta čoveka kojeg nazivaju kancelarkinim jastrebom Norberta Retgena.

Zveckanje oružjem

Strašna poruka upućena Beogradu i Prištini, ali svakako i Donaldu Trampu i njegovoj administraciji u Vašingtonu, doslovce je ispisana u poverljivom izveštaju koji je za Evropski savet za spoljne odnose sastavio Retgen, jedan od najbližih saradnika Merkelove i prvi čovek odbora za spoljne poslove nemačkog parlamenta.

Dokument, čija je sadržina procurela, i tako otkrila nemačke namere, on je izradio zajedno sa Robertom Kuperom, bivšim supervizorom u tehničkom dijalogu Srbije kosovske vlasti.

Izveštaj navodno ima tri strane, a u delovima koje je citirao i prištinski list Koha ditore direktno se pominje mogući oružani konflikt, za sve koji makar malo umeju da čitaju između redova, upućuje opomena na šta je sve Berlin spreman. Posebno je opasno, kako kažu sagovornici, što je ne tako davno, početkom devedesetih, upravo Nemačka potpalila balkansko bure baruta, podržavajući na sve moguće načine raspad SFRJ i otcepljenje Hrvatske i Slovenije.

– Promena granica na Kosovu sigurno ne bi prošla bez nasilja, to se ne može sprovesti mirnim putem, a dovelo bi i do iseljavanja Srba – samo je jedan od pretećih citata iz Retgenovog i Kuperovog izveštaja.

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …