Home / TEMA DANA / BILJANA PLAVŠIĆ: Evo šta muslimani kriju napadom na referendum u Republici Srpskoj

BILJANA PLAVŠIĆ: Evo šta muslimani kriju napadom na referendum u Republici Srpskoj

Bivši predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić očekuje da će na referendum o Danu Republike izaći svi Srbi.
biljana-plavsic
– Srbe najviše vređa nepravda i onda se u njima javi inat. Ko ima pravo da diktira i koji će praznik da slave – upitala je Plavšićeva.

Ona je podsetila da je Republika Srpska rođena na Skupštini srpskog naroda koja je 9. januara 1992. godine proglasila Republiku Srpsku, odnosno tada – Republika srpskog naroda BiH.

Plavšićeva ne veruje da postoji ijedan Srbin koji bi pomislio da treba postaviti pitanje koje datume treba da proslavljaju konkretno muslimani.

– Ovolika halabuka oko nečeg što je sasvim normalno, u sferi je patologije ili ludila. A ako nije, onda bih rekla da postoji neka pozadina. Kako vreme prolazi izleću iz Sarajeva sa nekim izjavama prema kojima se može zaključiti da stvarno iza toga nešto stoji – smatra Plavšićeva.

Ona ocenjuje da se „digla galama ni oko čega samo da se ne bi videle važnije stvari, odnosno da Arapi otkupljuju zemlju, te da su se iz svih evropskih zemalja okupili stručnjaci u vezi sa slučajevima ‘Markale jedan’ i ‘Markale dva’ i da izbija sve više istine u vezi sa tim događajima“.

Plavšićeva ističe da referendum nije antidejtonski, kako se može čuti iz Sarajeva i dela međunarodne zajednice – „ako je BiH zajednička država Republike Srpske i Federacije BiH, a jeste, onda i Republika Srpska ima pravo da postavi pitanje“.

Plavšićeva je zapitala – zar Srbi treba da slave 1. mart, kada je ispoljena ratna politika i strategija Alije Izetbegovića, kada su najavili rat, ubili srpskog svata pred Starom crkvom u Sarajevu, pucali u srpsku zastavu…?

Ona podseća da su osnivanju Republike Srpske prethodile pretnje da će „ponovo šahovnica biti na Drini“, kao i izjave Alije Izetbegovića da su „muslimani najbrojniji i i da će, ako se ne bude respektovao stav tog naroda, biti terorizma u ogromnim razmerama“, a dešavalo se i preglasavanje Srba u tadašnjem Predsedništvu, Vladi i u Skupštini BiH.

Govoreći o pretnji ratom, Plavšićeva ističe da je jeziva izjava ratnog komandanta takozvane Armije BiH Sefera Halilovića da će „Srpska nestati za deset do 15 dana“ i upitala: „Kome normalnom pada na pamet rat“, a pogotovu Seferu Haliloviću, koji je u tom ratu, ali ne od Srba, izgubio trudnu ženu i ženinog brata, odnosno devera“.

Ona je navela da je u zatvoru dobila knjigu Seferovog sina Semira Halilovića, u kojoj je „opisao sve lukave podvale Alije Izetbegovića, kojima se i sada služi Bakir Izetbegović“.

Što se tiče Srebrenice, kaže Plavšićeva, tu je napisano kako je izdato naređenje Naseru Oriću i pripadnicima takozvane Armije BiH da izađu iz Srebrenice i da ne brane Srebrenicu, onako kako je Bil Klinton preporučio Aliji Izetbegoviću, a ovaj iznio na Predsedništvo.

– Ja sam dobila taj zapisnik i u zatvorskoj ćeliji čitala zapisnike šta je ko rekao. Izetbegović kaže: Od 1993. godine nagovara me Klinton da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti ne manje od 5.000 masakriranih i onda će NATO bombardovati srpske položaje, što se i desilo – navela je Plavšićeva.

I sad, kaže ona, Sefer Halilović hoće opet rat.

– Ovo je u sferi ludila, umesto da pruže koliko toliko normalan život svom narodu – poručila je Plavšićeva.

(Srna) 

Check Also

PROTOJEREJ IZ SAD: ZAŠTO ĆUTI VRH SPC-a? ONAKO SE NI STOKA NE TUČE A KAMOLI SVOJ NAROD!

Proteklih nekoliko dana smo bili svedoci nemilih događaja u Srbiji gde se narod pobunio protiv …