Home / TEMA DANA / Bivši visoki funkcioner SNS-a uzdrmao javnost otkrićem: Anđus nije reketaš, duguju mu novac…

Bivši visoki funkcioner SNS-a uzdrmao javnost otkrićem: Anđus nije reketaš, duguju mu novac…

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Dejan Anđus nije reketirao biznismena Milojicu Markovića, vlasnika Sremputa, već je tražio novac koji mu Marković duguje. Reč je o oko 2,5 miliona evra. O tome je upoznat i predsednik Aleksandar Vučić – kaže za Danas nekadašnji član SNS i bivši pomoćnik ministra saobraćaja, Saša Mirković.

Anđus i Marković su bili vlasnici nekoliko građevinskih firmi, u kojima je Anđus bio i direktor marketinga. Saradnja biznismena i novinara započela je 2014. godine, kada je odveo Markovića kod Aleksandra Vučića, kako bi mu pomogao da izbegne zatvor.

– Nakon razgovora sa njima, Vučić je organizovao sastanak na kom su bili Zorana Mihajlović, Ivica Kojić i Zoran Drobnjak. Posle tog sastanka, firme Milojice Markovića dobijaju poslove, do danas u vrednosti od blizu 40 milijardi dinara. Taj čovek postaje lažna žrtva jednog novinara, naglašava Mirković. Prema njegovim rečima, Markoviću je pretio zatvor zbog sumnjivih poslova njegove firme Europark sa Nibens grupom.

Nakon sastanka sa Vučićem, Anđus i Marković 2014. postaju poslovni ortaci, a prema Anđusovoj priči, biznismen mu je svakog meseca zakidao novac kako bi finansirao političke stranke i pojedince.

– Milojica mu je svakog meseca zakidao njegov deo i to je nosio nekom drugom. Anđus je non stop slao poruke Vučiću, koje sam lično video. Marković je dugogodišnji sponzor svih stranaka. Pojedincima je kupovao kuće, kako bi mu obezbedili poslove u Ministarstvu saobraćaja i Putevima Srbije, tvrdi Mirković. On dodaje da je upoznat sa svim putarskim poslovima do 2013, do kada je bio pomoćnik ministra saobraćaja, kao i da o tome poseduje dokumentaciju.

– Taj veliki borac protiv kriminala i korupcije, Aleksandar Vučić, tražio mi je informacije i dokumentaciju o svim putarskim preduzećima. Kada pogledate danas, većina njih finansira SNS. Tu nisu potrebna dalja objašnjenja, naglašava Mirković, dodajući da neće prestati sa iznošenjem istine, “uprkos opasnostima koje to nosi”.

Saradnja Dejana Anđusa i Milojice Markovića prekinuta je pre oko mesec dana, kada je Anđus javno prozvao Vučića za nameštanje sumnjivih poslova upravi Crvene zvezde i pojedinim navijačima tog kluba. Marković je novinaru poslao radnu knjižicu poštom, na kućnu adresu. Od tada mu je Anđus slao poruke, tražeći novac koji mu duguje. Kako bismo proverili ove navode, ponovo smo zvali Milojicu Markovića, ali je on bio nedostupan.

Anđus je uhapšen u petak i zbog sumnje za iznudu i mogućeg uticaja na svedoke određen mu je pritvor do 30 dana. I dalje ostaje nejasno kako su TV Pink i provladin tabloid Informer došli u posed snimka policijske akcije.

– To morate da pitate ministra Nebojšu Stefanovića, jer u MUP-u se ništa ne događa bez njegovog odobrenja. On se ponaša kao da je ministarstvo dobio u nasledstvo, kaže za Danas predsednik Policijskog sindikata Srbije, Veljko Mijailović. On dodaje da je snimak morao da se koristi u istrazi, a ne da dospe u medije, i to “probrane”.

– Ovo je očigledan dokaz da je ministar Stefanović privatizovao policiju u cilju obračuna sa političkim neistomišljenicima. Da li je Anđus kriv ili ne, pokazaće istraga. Ovako je čovek izložen svakodnevnom linču i unapred osuđen, zaključuje Mijailović.

Pink i Informer ćute Na pitanje odakle im snimci hapšenja Dejana Anđusa, juče smo ostali bez odgovora i od Informera i od TV Pink. Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević nije odgovarao na naše pozive i poruke, dok je Goran Gmitrić, urednik Informativnog programa TV Pink kratko rekao “ne mogu sad, molim vas”.

(danas.rs)

 

Check Also

ŠOK OTKRIĆE: SRBIJA NEMA NAJVEĆE ZALIHE LITIJUMA NA SVETU, NISMO NI U PRVIH 10! OVO JE ISTINA..

Naprednjački političari, očajni zbog pobune naroda protiv eksploatacije litijuma i dolaska kompanije Rio Tinto u …