Home / IZA KULISA / MISTERIOZNA MESTA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA: NJIHOVE OPASNE TAJNE OBAVIJENE SU VEČITIM MRAKOM (VIDEO)

MISTERIOZNA MESTA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA: NJIHOVE OPASNE TAJNE OBAVIJENE SU VEČITIM MRAKOM (VIDEO)

Još je poznati dramski pisac Vilijam Šekspir u svom „Hamletu“ zaključio da se najčudnije stvari najčešće nalaze u stvarnom životu, a ne u našim maštarijama. Ovde se 10 najmisterioznijih mesta koja svoje tajne čuvaju i danas.

 katakombe- lobanje- grobovi

10 – Bermudski trougao

Verovatno jedna od najpoznatijih lokacija svih vremena, ona pokriva trouglasti oblik morske obale između Floride, Bermuda i Portorika. Takođe poznat kao „Đavolji trougao“, zbog koga su mnogi brodovi i avioni nestali bez ikakvog objašnjenja tokom putovanja. Iako postoje naučni razlozi zbog onoga što se moglo dogoditi, mnogi još uvek veruju da je proklet.

09 – Sujeverne planine

Ove planine nalaze su u Feniksu, Arizona. Apači su mislili da se ovde nalazi ulaz u pakao a mali broj ljudi koji se zovu Tuar-Tums i danas žive u pećinama ispod njih. To je sigurno mračno mesto i verovatno jednoa na kojem ne biste želeli da budete sami noću!

08 – Jezero Anjikuni

Ovo sablasno mesto je nekad bilo centralno mesto prosperitetnog sela Inuit, pre nego što je čitavo selo neočekivano nestalo! Godine 1930. lokalni lovac po imenu Džo Labele krenuo je u selo koje je dobro poznavao, tražeći prenoćište. Kada je stigao, svi seljani su nestali, ali su ostavili svoje domove i imanja. Nijedno telo nije pronađeno a pojavili su se izveštaji o čudnim svetlima noć pre nego što je Labele stigao, što je stvorilo još veću misteriju koja još nije rešena.

07 – Bigelov ranč

Ovaj ranč u Americi je bio scena mnogih čudnih događaja tokom godina. U izveštajima su se pominjali događaji od sakaćenja životinja do otkrića NLO-a što čini ovo mesto veoma jezivim. Sada je u vlasništvu Roberta Bigelua iz Nacionalnog instituta za nauku, a bivši vlasnici su mu ga prodali jer nisu mogli više da ga koriste.

06 – Prijatna tačka

Svako ko je video film „The Mothman Prophecies“ biće upoznat sa ovom lokacijom. Brojni stanovnici male zajednice u Zapadnoj Virdžini tvrde da su videli stvorenje pod nazivom „Motman“. Ono navodno ima crvene oči, velika krila i visinu od 7 stopa, a terorisalo je područje pre nego što je nestalo nakon kolapsa Srebrnog mosta 1967. godine. Nikada nije bilo više viđeno.

05 – Dolina San Luis

Ova dolina u Koloradu bila je uzrok mnogih neobičnih priča o NLO tokom godina. NLO su bili navodan uzrok mnogih sakaćenja životinja na farmama, a lokalni farmeri su direktno krivili „došljake sa neba“. Ovakva dešavanja su postala toliko uobičajna da je tu postavljena NLO stražarska kula kako bi se stalno očitavalo šta se dešava.

04 – Overtaun most

Ovo je jedno od najstrašnijih mesta o kojima ćete čitati! Smešten u Dumbartonu u Škotskoj, ovaj most navodno ima čudne uticaje nad bilo kim ko šeta preko njega i budi želju da skoče ili bace nešto ka stenama ispod. Čak 50 pasa je za 50 godina neobjašnjivo skočilo u smrt sa istog mesta ovog mosta, a jedan lokalac je rođenu bebu bacio sa mosta. Na pitanje zašto je to uradio, Kevin Foi je rekao da ga je most naterao.

03 – Jezero Skeleton

Stacionirano u Indiji, ime ovog mesta je dovoljno da vam da tamo ne treba da pravite piknik. U leto 1942. u blizini sela Ropkund, nekada zamrznuto jezero počelo se otapati. Kada se led istopio, užas koji je ležao ispod je isplivao. U vodi je bilo 200 savršeno očuvanih skeleta koji datiraju iz 850 godine. Uzrok njihove smrti nije poznat, ali jedna teorija je da se radilo o masovnom samoubistvu.

02 – Hotel De Salto

Nalazi se u državi Kolumbija, blizu Bogote, a ovaj hotel je nekada bio uspešan zbog svoje pozicije pored vodopada Tekuendama. Međutim, 1990. godine hotel je iznenada zatvorio vrata bez objašnjenja a vlasnici su pobegli. Izveštaji ukazuju na lokalno prokletstvo na tom području i i porast samoubistava.

01 – Rudnici Pariza

Nije iznenađujuće što se ti rudnici nalaze u Parizu, glavnom gradu Francuske. Ne mešajte ih sa turističkom atrakcijom katakombama, jer iako su slični, oni nisu otvoreni za javnost. Neki Parižani čak veruju da su rudnici jedna od vrata pakla i zbog toga su toliko čuvani.

(Kurir.rs/Themost10)

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …