Home / TEMA DANA / BOŠKO OBRADOVIĆ: INCIDENTE SA PEKAROM U BORČI INSCENIRALA POLICIJA- EVO ŠTA KRIJU I ŠTA JE CILJ

BOŠKO OBRADOVIĆ: INCIDENTE SA PEKAROM U BORČI INSCENIRALA POLICIJA- EVO ŠTA KRIJU I ŠTA JE CILJ

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je policija “inscenirala” incidente sa pekarom “Roma” u Borči, čiji je vlasnik Albanac, kako bi se pažnja javnosti skrenula sa mnogo važnijih pitanja.

„Dveri su prozrele da se radi o klasičnoj policijskoj akciji, zbog čega se o ovoj temi uopšte nismo oglašavali. Ko je izvukao fotografiju koja je napravljena pre dve godine? Otkud se ona pojavila sada nakon dve godine? Zašto je to sada bitna tema dok Aleksandar Vučić razgovara sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem o tome kako da prizna nezavisno Kosovo“, rekao je Obradović za čačanski portal Morava info.

On je istakao „ne vidi da je neki albanski pekar iz Borče“ u ovom trenutku, veći problem od Aleksandra Vučića.

„Pozivam sve srpske patriote koji brane Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije da dodju u zonu slobode ispred Predsedništva i da se obračunaju sa Vučićem, a ne sa nekim pekarom iz Borče“, rekao je Obradović.

On je naglasio da niko nema pravo da provocira većinsko javno mnjenje u Srbiji i da „pokazivanjem simbola Velike Albanije“ pokušava da napravi incidente.

„Ne pada mi na pamet da idem na burek u tu pekaru ili da glumim srceparajuću priču ‘druge Srbije’, koja se sada setila da brani nekog Albanca u Borči, a nije se setila da brani nekog Srbina u Prizrenu, kada je isto tako njegova pekara spaljena i uništena, a on proteran iz Prizrena. Ta vrsta licemerja je nešto što je za mene neprihvatljivo. I jedna i druga vrsta licemerja“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, niko u Srbiji ne sme da trpi bilo kakvu diskriminaciju ili nasilje, a svaki Albanac treba u Srbiji da bude zaštićen kao i svaki drugi gradjanin Srbije.

„Ali, ne želim da učestvujem u jednoj klasičnoj policijskoj, pandurskoj i udbaškoj akciji. Jasno je da je to napravljeno da bismo se mi time danima bavili, da ne bismo pričali o Aleksandru Vučiću i njegovom bratu, da ne bismo pričali o ocu ministra policije Nebojše Stefanovića koji je imao 300.000 nepoznatog keša u svom rancu. Ali zato da pričamo o nekom pekaru iz Borče“, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da ni on, ni Dveri neće da se „bave“ pekarom „Roma“ u Borči. „Ni ja ni Dveri nećemo da učestvujemo u tome. Ni u tome da se napada taj pekar, ni da se on brani. Meni su te dve strane potpuno iste i učestvuju zajedno u istom medijskom spinu i zaluđivanju javnosti“, rekao je Obradović.

(Beta)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …