Home / TEMA DANA / ČEKA NAS KRVAVO LETO U BEOGRADU! EVO ŠTA SE KRIJE IZA SERIJE LIKVIDACIJA U BEOGRADU!

ČEKA NAS KRVAVO LETO U BEOGRADU! EVO ŠTA SE KRIJE IZA SERIJE LIKVIDACIJA U BEOGRADU!

Policija intenzivno radi na prikupljanju dokaza i informacija koji bi mogli da dovedu do identifikacije osobe koja je u utorak podmetnula bombu pod automobil Siniše Milića (44), zvanog Boske, koji je nastradao u stravičnoj eksploziji na Autokomandi.

Pregledaju se snimci sigurnosnih kamera iz okolnih ulica, i oko mesta na kom je bila parkirana „tojota“ kako bi se utvrdilo kad i gde je eksploziv postavljen.

Jezivi krici

– Inače, eksploziv je bio usmerenog dejstva, što znači da je cilj bio da nastrada samo Milić – kaže sagovornik iz istrage.

On napominje da ovakav način likvidacije može da znači da se Milić, koji je inače navodno bio izuzetno blizak s Lukom Bojovićem i njegovom desnom rukom Filipom Koraćem, lično nekome zamerio.

– Međutim, sve ukazuje na drugu opciju – da su naručioci preko njega hteli da pošalju poruku njegovim bliskim prijateljima – kaže sagovornik Kurira.

Stravična eksplozija u kojoj je Milić nastradao, podsetimo, dogodila se u utorak oko 13 sati na uglu Južnog bulevara i Ustaničke ulice.

U trenutku kad je bomba postavljena ispod sedišta „tojote“ aktivirana, on je prolazio kroz semafor. Eksplozija mu je raznela obe noge i, prema rečima očevidaca, jezivi Milićevi krici trajali su manje od minuta, posle čega je izdahnuo.

Inače, kako je Kurir pisao, za nepunih mesec dana ovo je druga likvidacija najbližih Bojovićevih ljudi, pošto je krajem maja ubijen njegov najbolji prijatelj i kum Dragoslav Miloradović.

Bivši operativac Državne bezbednosti kaže za Kurir da veruje da ubistvo Milića nije nastavak rata crnogorskih klanova, kako se najčešće može čuti u medijima, već obračun unutar beogradskih klanova i da treba očekivati da „dinastija uzvrati udarac“.

Grupa u defanzivi

– Malo je verovatno da se radi o obračunu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana, ovde je verovatno reč o obračunu unutar beogradskih klanova zbog zauzimanja teritorije, ali ja bih pre rekao da se ovde radi o osveti. Naprosto, način na koji je izvršeno ubistvo karakterističan je kao čin osvete za građevinsku ili neku drugu mafiju, a ređe za obračun oko droge – smatra bivši operativac DB.

Spasić smatra da ono što plaši jeste činjenica da se u Beogradu pojavljuju automobili-bombe.

– Mislim da je ovo tek jedan u nizu obračuna koji nam predstoje ovog leta u Beogradu.

Ovo je drugo po redu ubistvo prijatelja Luke Bojovića za kratko vreme, očigledno je da je ekipa ljudi oko njega u defanzivi, ali siguran sam da će uzvratiti ove udarce – kaže Božidar Spasić.

Iskusni profesionalci

Kriminalci iz RS podmeću bombe

Božidar Spasić kaže da pravljenje i postavljanje bombi uglavnom rade kriminalci iz Republike Srpske, jer im je dostupan eksploziv i sve ostalo što je neophodno.
– Ne mogu da tvrdim da li je bomba bila na satni mehanizam, mobilni telefon ili dugme okidač, ali je tempirano da žrtva bude na semaforu kad bude u kolima. Onog ko ju je napravio i postavio treba tražiti među ljudima koji su boravili na ratištu, jer ovo amateri ne mogu da urade. Ovde se radi o iskusnom profesionalcu – kaže Spasić i dodaje da se na ovaj način najčešće obračunava mafija u Kolumbiji i Meksiku.

Likvidacije

Ubijeni Lukini ljudi

april 2013. U centru Beograda ubijen je rođeni brat Luke Bojovića Nikola
septembar 2013. U blizini Kotora u saobraćajnoj nesreći nastradao je blizak Bojovićev prijatelj Luka Đurović
april 2014. Ispred jednog beogradskog kafića likvidiran je Rade Rakonjac, koji je na sahrani nosio kovčeg Nikole Bojovića
maj 2018. Naočigled supruge ubijen je Lukin kum i najbolji prijatelj Dragoslav Miloradović
jun 2018. U eksploziji bombe stradao je Siniša Milić

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …