Home / TEMA DANA / CEO SVET NA NOGAMA- IZDATO UPOZORENJE ZA NAPAD: Amerika napada Siriju u naredna 24h- Evo koji je plan…

CEO SVET NA NOGAMA- IZDATO UPOZORENJE ZA NAPAD: Amerika napada Siriju u naredna 24h- Evo koji je plan…

„Vazdušnoj odbrani ruske flote na Crnom moru izdato je upozorenje za napad“, preneo je Karl Bilt na svom Tviter nalogu. Vest su preneli i drugi mediji. Čeka se potvrda.

Neki mediji su preneli da je rusko Ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje za eventualni napad nakon što je primećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvođene SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, krenule ka Siriji.

Prema nekim informacijama, do napada bi moglo da dođe u naredna 24 sata.

EVO KAKO BI AMERIKA MOGLA DA NAPADNE

Ako predsednik SAD Donald Tramp odluči da upotrebi silu u Siriji kao odgovor na „hemijski napad“ u gradu Dumi, Vašington će morati da nanese moćniji udar nego pre godinu dana, smatra ekspert Centra za novu američku bezbednost Nikolas Geras.

Ekspert je u članku u listu „Forin polisi“ naveo da prošlogodišnji raketni udari SAD na avio-bazu Šajrat nisu postigli svoj cilj – avioni sirijske vojske su nastavili da lete sa aerodroma nekoliko sati nakon napada. Osim toga, kako tvrdi Geras, „zalihe hemijskog oružja“ Damaska ostale su netaknute i vladine snage su nastavile da ga koriste.

„Kako bi se Bašaru al Asadu nanela značajna šteta i Tramp poslao jasnu poruku, SAD će morati da napadnu više ciljeva. Sve to, kako bi vojne mogućnosti sirijske vojske bile potkopane“, piše Geras.

Po mišljenju ovog eksperta, vojni objekti mogu biti mete napada kako na istoku, tako i na zapadu države.

Prethodno su mediji saopštili da dva američka razarača kreću ka Sredozemnom moru.

Ranije je Zapad optužio Damask za navodni hemijski napad u sirijskom gradu Dumi. Moskva je negirala informacije o hlornoj bombi koju je navodno bacila sirijska vojska. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su klevete o upotrebi otrovnih supstanci od strane sirijske vojske u cilju da se zaštite teroristi i opravdaju eventualni napadi spolja.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …