Home / AKTUELNO / Čovek koga je Vučić nazvao najopasnijim narko-bosom, oslobođen optužbi…

Čovek koga je Vučić nazvao najopasnijim narko-bosom, oslobođen optužbi…

Viši sud oslobodio je Dragoslava Kosmajca od optužbi za zloupotrebe sa zemljištem na Zvezdari.

Dragoslav Kosmajac (64), kojeg je 2014. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao najopasnijim narko-bosom čije ime niko, osim Vučića, ne sme glasno da pomene, oslobođen je u Višem sudu u Beogradu optužbe da je nezakonito prisvojio 7,5 ari državnog zemljišta na beogradskoj Zvezdari!

Kosmajac je bio optužen da je uticao na drugu dvojicu optuženih, Milana Rapaića i Draga Milidraga, da na njegovo ime upišu 7,5 ari državnog zemljišta u Malom Mokrom Lugu. Milidrag je bio angažovan u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara, gde Kosmajac živi. Rapaić, geometar, navodno je posredovao da se Milidrag i Kosmajac upoznaju. Time je, prema navodima optužnice, država Srbija oštećena za 11,9 miliona dinara, odnosno za oko 100.000 evra.

U završnim rečima na suđenju Kosmajcu odbrana je tražila oslobađanje, negirala navode optužnice i naglasila da postupak nikada ne bi došao u ovu fazu da na optuženičkoj klupi nije Kosmajac. Odbrana tvrdi da su svi svedoci objasnili da je bilo na desetine hiljada grešaka prilikom izrade katastra nepokretnosti i da su sve ispravljene u redovnom radu, te da nije čuo da je još neko procesuiran zbog iste stvari kao biznismen sa Zvezdare.

– Uz to, podsećamo na veštačenje koje je potvrdilo da zemlja, zbog koje se sudi Dragoslavu Kosmajcu, nikada nije ni pripadala državi, pa nam je nejasno o kakvoj šteti po državu govore tužilaštvo i pravobranilaštvo – rekli su Kosmajčevi advokati u završnoj reči.

U svojoj završnoj reči Kosmajac je rekao da se zahvaljuje sudu što mu je dozvolio da kaže istinu i da, kako je rekao, dokaže da nije kriv.

– Žao mi je što mi je uništeno tri i po godine života – rekao je na kraju Dragoslav Kosmajac.

Tužilaštvo je u završnoj reči istaklo da dokazi potvrđuju navode optužnice da je Kosmajac uticao da se na njegovo ime nezakonito upiše zemlja.

Tužiteljka Tatjana Sekulić, koja je završnu reč pročitala u ime tužioca Slobodana Nešovića, rekla je da su svi dokazi potvrdili navode optužnice da je Milidrag uzeo učešće u komisiji koja je kasnije rešila da obriše sukorisnike sa sporne parcele i upiše Kosmajca kao jedinog korisnika.

Ona je navela i da su Kosmajac i Milidrag rekli da se ne poznaju, ali da je Milidrag imao Kosmajčev broj telefona upisan u imenik kao „kosmonaut“.

– Tužilaštvo predlaže da se okrivljenima izrekne kazna zatvora ne manja od dve godine, što je minimalna zakonska kazna – rekla je tužilac Tatjana Sekulić.

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …