Home / TEMA DANA / CEO SVET ZANEMEO NA UPOZORENjE RUSKOG GENERALA: Na ivici smo rata, i to POSLEDNjEG U ISTORIJI ČOVEČANSTVA! (VIDEO)

CEO SVET ZANEMEO NA UPOZORENjE RUSKOG GENERALA: Na ivici smo rata, i to POSLEDNjEG U ISTORIJI ČOVEČANSTVA! (VIDEO)

General Jevgenij Bužinski, upozorava da je svet zbog slučaja trovanja špijuna u Britaniji doveden do same ivice rata i to „poslednjeg u istoriji čovečanstva“.

Jevgeni Bužinski, koji je služio 41 godinu u ruskoj vojsci, rekao je da se proterivanjem diplomata iz EU i SAD, posle trovanja Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solzberiju, stvara se situacija gora od Hladnog rata.

„Gore od Hladnog rata je samo pravi rat, koji bi mogao da bude poslednji u ljudskoj istoriji“,upozorava general na posledice zapadnog nasilnog saterivanja Rusije u ćošak.

Bužinski, koji je penzionisan u činu generala-potpukovnika 2009. godine u intervju za BBC je na pitanje novinara Nika Robinsona da li bi slučaj Skripalj mogao da dovede do rata, odgovorio: “ Slučaj trovanja ne, ali pritisak povodom situacije DA“.

„Ne poznajete Ruse. Što je veći pritisak, to je društvo više skoncentrisano oko predsednika. Isključivanjem diplomata, zapravo saterujete Rusiju u ćošak, a to je mnogo opasan potez“, rekao je Bužinski.

Pogoršani odnosi Zapada i Rusije, koja je ojačala uprkos godinama ekonomskih sankcija NATO zemalja, a koja je započela navodnim mešanjem Moskve u političke izbore na zapadu i u SAD, doživela je vrhunac slučajem „Skripalj“.

Rusija je kategorički odbila bilo kakvo učešće u tom slučaju, tvrdeći da je to maslo britanskih obaveštajaca, a London je ubedio saveznike sa zapada da je napad izveo Kremlj, i zbog toga započeo diplomatski rat i proterao najveći broja ruskih diplomata u istoriji. Iz Moskve je uzvraćeno istom merom.

U međuvremenu, ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je izjavio da je moguće da iza cele afere stoji Britanija koja je htela da skrene pažnju sa Bregzita i naglasio da Rusija nije imala nikakvih razloga da učestvuje u slučaju trovanja.

Pogledajte video:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …