Home / TEMA DANA / DA LI JE SVE VEĆ NAMEŠTENO?! VUČIĆ SPREMA REFERENDUM O KOSOVU- PODNOSI OSTAVKU AKO NE PROĐE NJEGOV PREDLOG

DA LI JE SVE VEĆ NAMEŠTENO?! VUČIĆ SPREMA REFERENDUM O KOSOVU- PODNOSI OSTAVKU AKO NE PROĐE NJEGOV PREDLOG

Građani će o Kosovu i Metohiji odlučivati na referendumu ukoliko bude postignut kompromis sa Albancima, ali sam skeptičan da će ga biti, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u Skupštini Srbije na sednici o Kosovu rekao da će referendum biti obavezujući i da će „biti onako kako narod odluči“.

Vučić je kazao i da će ukoliko se građani ne budu izjasnili za postignuti dogovor sa Prištinom on podneti ostavku.

„Ustavom smo obavezni da pitamo narod, ako narod donese suprotnu odluku istog dana ću, razume se, podneti ostavku i nikakvih problema nema. Dok se nalazim na ovom mestu, poštovaće se volja naroda“, rekao je Vučić.

On je pozvao sve da mu pokažu nekog „novog Obilića koji može lako da vrati Kosovo“.

„Gde je on? Pokažite mi takvog među vladikama, pesnicima, političarima, tog junačkog sina i ja ću se skloniti jer ja to nisam u stanju. U suprotnom neću (se skloniti)“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da je došao u Skupštinu Srbije da kaže istinu kao što je došao u SPC na poziv patrijarha „da tačno vidimo gde smo“.

„Mnogo borbe je pred nama“, zaključio je Vučić koji je u parlamentu izveštaj podnosio dva sata i 25 minuta posle čega je počela rasprava.

Kao da smo na šahovskoj tabli bez figura pa krijemo planove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji ozbiljan plan, ali da se Srbija našla kao „na šahovskoj tabli kad nemate topa i damu pa morate da sakrijete prave namere da biste imali šanse“.

„Nema smisla da govorim do detalja, mogao sam danas da iznesem sve planove, sve mape, da govorim o svakom selu i zaseoku ali to ne mogu i ne smem jer ne odlučujemo mi sami ni o čemu, odlučuje i druga strana, a odlučuju još više oni koji podstiču drugu stanu na sve ono na šta su ih podsticali do danas“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, „to je jedan od razloga zašto takvu vrstu plana niste mogli da čujete a ne zato što ozbiljan plan za očuvanje interesa Srbije ne postoji“.

On je, govoreći o nedavnom odlasku u Patrijaršiju za vreme Sabora Srpske pravoslavne crkve, rekao da je imao „vrlo pristojan razgovor, ali je računao da pristojni ljudi o zatvorenom sastanku ne govori ništa“.

„U Miškovićevim i Đilasovim novinama, Šolakovim televizijama, počeli su da izlaze intervjui i informacije koje nemaju veze sa istinom“, rekao je Vučić.

On je rekao da su u crnogorskim medijima izmislili da je imao svađu sa mitropolitom crnogorsko primorskim Amfilohijem „vezano za nekakav državni udar“.

„Nikakvu svađu nismo imali, ja sam samo podsetio da je predsednik Milo Đukanović najveći prijatelj mitropolita Amfilohija“, rekao je Vučić, navodeći da je citirao izjave mitropolita Amfilohija.

Vučić je rekao da je četiri, pet vladika vodilo „hajku protiv njega“ i da je jedan „dirigovao time ali da to nije bio Amfilohije“.

Vučić je naveo da te vladike koje su ga napadale nisu ni znale sadržaj Rezolucije Saveta bezbednosti 1244 i da je, kada im je na to ukazao, kao odgovor dobio da je za „premijera postavio lezbejku“.

Č. Jovanović: Srbija ne može da izgubi nešto što je izgubila

Pre ovog dela njegovog govora, u raspravi su učestovali poslanici.

Poslanik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je rekao da Srbija ne može da izgubi nešto što je izgubila, a da može dobiti ono što nikada nije imala a to je mir.

Jovanović je istakao da je potreban mir sa Albancima ali i „mir sa nama samima“.

„Vi kažete da ćete izaći pred narod, a znate dobro kako će se to završiti“, rekao je Jovanović i poručio mu „vi ste predsednik, iskoračite“.

(Beta)

Check Also

UDARNO! MEDICINSKI FAKULTET U BEOGRADU UVEO KOVID PROPUSNICE- SLEDEĆE SVE PRODAVNICE A NAROČITO PREHRAMBENE?!

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove …