Home / TEMA DANA / Dačićev šef kabineta optužen za odavanje tajni Šariću!

Dačićev šef kabineta optužen za odavanje tajni Šariću!

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužni predlog protiv bivšeg šefa Kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branka Lazarevića koji se tereti za odavanje službenih tajni grupi Darka Šarića. Lazarević je bio šef Kabineta dok je ministar policije bio Ivica Dačića, a sada je na dužnosti u Ambasadi Srbije u Atini.

branko-lazarevic

Optužni predlog je podnet i protiv Borisa Gare, Radovana Štrpca i Rodoljuba Radulovića.

Lazarević je okrivljen zbog sumnje da je, dok je bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije (2008/2009), kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji i pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

„Gara se tereti da je neovlašćeno kao rukovodilac Službe za specijalne istražne metode neovlašćeno preneo podatke okrivljenom Lazareviću do kojih je Služba došla sprovođenjem posebne dokazne radnje po naredbi istražnog sudije“, navodi se u saopštenju.

Štrbac i Radulović (nadimak Miša Banana) se terete zbog sumnje da su podstrekavali na odavanje službene tajne. Tužilaštvo je predložilo sudu da se Rodoljubu Raduloviću sudi u odsustvu s obzirom da je u bekstvu.

Lazareviću i Štrpcu su ranije oduzeti pasoši i zabranjeno im je napuštanje boravišta bez odobrenja suda, dok je Gara prošao bez mera.

On je uhapšen 18. marta u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore, a u Specijalnom sudu protiv njega se vodi prostupak za krijumčarenje kokaina i pranje para.

(Beta)

 

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …