Home / U FOKUSU / SPREMA SE „KINESKO PROLEĆE“: Počela obojena revolucija u Hongkongu „Occupy Central“!

SPREMA SE „KINESKO PROLEĆE“: Počela obojena revolucija u Hongkongu „Occupy Central“!

Američke obojene revolucije stigle su i do Hongkonga!

Vođe prtestnog pokreta Occupy Central, koji je i danas izvodio svoje aktiviste na ulice, od juna organizuje relativno masovne akcije u Hongkongu. Kineski mediji tvrde da su „svi Occupy Central prošli specijalnu obuku američkih specijlnih službi“.

„Revolucija ruža“ u Gruziji, „narandžasta revolucija“ u Ukrajini, „revolucija lala“ u Kirgiziji, „arapsko proleće“… Samo se nazivi menjaju, a suština je ista.

U svim ovim slučajevima su „međunarodni eksperti“- uz pomoć anonimnih bogatih pokrovitelja – obučavali mlade ljude u tim zemljama. Učili su ih taktici izvođenja protestnih akcija, strategiji pregovaranja sa vlastima, delovanju preko socijalnih mreža.

Sve navodno samo zarad „širenja demokratskih vrednosti i sloboda“. A zapravo: zbog promene vlasti u „nanišanjenim zemljama“.

Iz Pekinga se tvrdi da je i sam Occupy Central formiran u „Hongkonško-američkom centru“. Sasvim konkretno: da su Amerikanci studente-aktiviste obučavali za realnu pobunu pod firmom „produbljivanja razumevanja između Kineza i Amerikanaca“.

Utvrđeno je da su od od „studentskih aktivista“ tražili da „potpomažu demokratske promene“, obećavajući im mogućnost školovanja i življenja u SAD.

0885687478

„Seminare“ su posećivali saradnici američkog generalng konzulata u Hongkongu.

Rukovodilac „Hongkonško-američkom centru“ – Morton Holbruk – obaveštajac je sa 30-godišnjim stažom.

Kineski mediji ukazuju na bliskost Holbrukovog centra sa hongkonškim medijskim magnatom Džimijem Lajom koji potpomaže opoziciju, a blizak je sa bivšim ministrom odbrane SAD Polom Vulfovicom.

(Fakti)

 

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …