Home / U FOKUSU / SPREMA SE „KINESKO PROLEĆE“: Počela obojena revolucija u Hongkongu „Occupy Central“!

SPREMA SE „KINESKO PROLEĆE“: Počela obojena revolucija u Hongkongu „Occupy Central“!

Američke obojene revolucije stigle su i do Hongkonga!

Vođe prtestnog pokreta Occupy Central, koji je i danas izvodio svoje aktiviste na ulice, od juna organizuje relativno masovne akcije u Hongkongu. Kineski mediji tvrde da su „svi Occupy Central prošli specijalnu obuku američkih specijlnih službi“.

„Revolucija ruža“ u Gruziji, „narandžasta revolucija“ u Ukrajini, „revolucija lala“ u Kirgiziji, „arapsko proleće“… Samo se nazivi menjaju, a suština je ista.

U svim ovim slučajevima su „međunarodni eksperti“- uz pomoć anonimnih bogatih pokrovitelja – obučavali mlade ljude u tim zemljama. Učili su ih taktici izvođenja protestnih akcija, strategiji pregovaranja sa vlastima, delovanju preko socijalnih mreža.

Sve navodno samo zarad „širenja demokratskih vrednosti i sloboda“. A zapravo: zbog promene vlasti u „nanišanjenim zemljama“.

Iz Pekinga se tvrdi da je i sam Occupy Central formiran u „Hongkonško-američkom centru“. Sasvim konkretno: da su Amerikanci studente-aktiviste obučavali za realnu pobunu pod firmom „produbljivanja razumevanja između Kineza i Amerikanaca“.

Utvrđeno je da su od od „studentskih aktivista“ tražili da „potpomažu demokratske promene“, obećavajući im mogućnost školovanja i življenja u SAD.

0885687478

„Seminare“ su posećivali saradnici američkog generalng konzulata u Hongkongu.

Rukovodilac „Hongkonško-američkom centru“ – Morton Holbruk – obaveštajac je sa 30-godišnjim stažom.

Kineski mediji ukazuju na bliskost Holbrukovog centra sa hongkonškim medijskim magnatom Džimijem Lajom koji potpomaže opoziciju, a blizak je sa bivšim ministrom odbrane SAD Polom Vulfovicom.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …