Home / TEMA DANA / Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!

Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!

U organizaciji nacionalista iz Češke, Poljske i Slovačke, održan je tradicionalni marš za srpsko Kosovo. U koloni od više stotina ljudi, koja je prošla centrom grada nošeni su transparenti „Kosovo je Srbija“ i oni sa anti-globalističkim porukama.

kosovo- protesti- ceska

Demonstrantima se pored organizatora pismom podrške obratio predsednik SRS Vojislav Šešelja koji je javnim putem poslao poruku svim organizatorima protesta u Evropi. Isti protest je 17-og zakazan ispred ambasade Kosova u Belgiji, i to u organizaciji „Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom“.

Organizatori protesta su omladina Radničke partije, Slovačka organizacija Slovenska pospolitnost i Poljska organizacija Narodovi front Čestočova, u saradnji sa Evropskim frontom solidarnosti sa Kosovom koji ima svoje sekcije u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Nemačkoj, Italiji, Češkoj, Poljskoj, Finskoj i Grčkoj.

Predstavnik autonomnih nacionalista Češke, Dominik Brežnju je osudio marionetsku politiku Češke vlade koja je 1999. godine odobrila bombardovanje Srbije. „Tada je na čelu Češke vlade bio današnji predsednik Miloš Zeman, a tadašnji predsednik Havel se usudio da kaže da je takvo bombardovanje humanitarno“ rekao je Brežnji i dodao da to pretstavlja izdaju bratskog naroda.

Skupu se obratila delegacija Poljske organizacije Narodovi front Čestočova, čiji su govornici istakli važnost solidarnosti između slovenskih naroda i potrebu zajedničke odbrane interesa prijateljskih naroda, napomenuli da su protesti od više hiljada ljudi organizovani u Poljskoj nekolika puta.

Na skupu je okupljenim demonstrantima saopšteno da borba sa srpsko Kosovo napreduje, i da će se nacionalisti iz evropskih zamalja i dalje povezivati i koordinisati svoje akcije. Tako su pretstavnici Slovenske pospolitnosti objavili da od danas počinju osnivanje sekcije Evropskog fronta solidarnti sa Kosovom u Slovačkoj.

Predsednik omladine radničke partije Erik Lampreht pročitao je otvoreno pismo predsednika SRS upućenom svima koji ovih dana organizuju proteste protiv nezavisnosti Kosova „1999. godine 19 država članica NATO pakta, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama izvršilo je vojnu agresiju protiv našeg naroda, pri čemu su imali podršku još 6 država iz našeg susedsva. Danas je Kosovo epicentar trgovine drogom, koja se distrebuira ulicama vaših gradova.

Ne treba sumnjati da su svetski centri moći spremni da i u vašoj zemlji urade stvari koje su uradili Srbima na Kosovu i zato se protestima protiv te ilegalne tvorevine istovremeno diže glas protiv globalističkih centara moći koji za svoj cilj imaju da narode ekonomski kontrolišu, demografski ograniče i da ih u kulturnom smislu spuste na najniži mogući nivo“- rekao je u pismu predsednik SRS.

„Vaša podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji uliva nadu, da se jednog dana i u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova situacija može promeniti, imamo više istorijskih primera država koje su privremeno dobile priznanja nezavisnosti, a ta priznanja su kasnije povučena“ dodao je Šešelj.

Kao poslednji od govornika Erik Lapreht koji se zahvalio Slovačkim i Poljskim desničarima što su se i pored udaljenosti odazvali u velikom broju. Lampreht je u svom govoru rekao da Česi osećaju snažnu istorijsku vezu sa Srbijom, i da je njihova dužnost da stanu o odbranu Srbije koja je pod napadima od strane globalističkih sila.“ Kosovo je samo početak onoga što nas sutra može čekati nas u Češkoj, Poljskoj ili Slovačkoj. „Ovo je tradicionalni protest koji održavamo već nekoliko godina i nastavićemo da se borimo protiv ovakve kriminalne države, Kosovo je Srbija!“ rekao je Lampreht.

(Pravda)

Check Also

POTEZ KOJI ĆE UZDRMATI PLANETU: POSLE RUSIJE I KINA POČINJE PROJEKAT IZLASKA IZ MEĐUNARODNOG BANKARSKOG SISTEMA

Nakon što je predsednik SAD Donald Tramp potpisao zakon o autonomiji Hongkonga, koji podrazumeva sankcije …