Home / TEMA DANA / DIREKTOR POLICIJE OTKRIO NOVE DETALJE UBISTVA PORODICE KOJE JE ŠOKIRALO SRBIJU (VIDEO)

DIREKTOR POLICIJE OTKRIO NOVE DETALJE UBISTVA PORODICE KOJE JE ŠOKIRALO SRBIJU (VIDEO)

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je danas da je policija u ataru sela Moravac pronašla spaljena tela tročlane porodice Đokić iz Aleksinca i ocenio da je u pitanju užasan zločin, a da se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.

„Tročlana porodica Đokić, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) je najverovatnije oteta od strane jednog ili više lica i nad njima je izvršeno ubistvo. U ovom trenutku ne znamo na koji način su lišeni života, ali znamo da su nakon ubistva njihova tela preneta na drugu lokaciju i spaljena”, izjavio je Rebić u za TV Tanjug.

On je ukazao da je pregledom snimaka na sigurnosnih kamera ustanovljeno da je porodica Đokić nakon posete majci Gorana Đokića bila oko 20.00 časova u selu Moravac, ali oni nisu krenuli ka svojoj kući u Aleksincu već prema Žitkovcu.

Rebić je predočio da su Đokići oteti u selu Moravac, da su potom ubijeni i da su sa mesta ubistva odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

„Nestanak porodice Đokić je prijavljen u utorak 18:45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana jer mi smo njihova tela pronašli već u subotu ujutru. Ubica je primorao Gorana Đokića da siđe sa

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubica je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešac i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Đokić”, objasnio je Rebić.

On je dodao da je ubica pokušao detaljno da isplanira zločin i ističe da je policija iz razgovora sa porodicom i prijateljima Đokića saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.

„Mi pretpostavljamo da je motiv ubistva koristoljublje”, zaključio je direktor policije Vladimir Rebić, prenosi Tanjug.

Dobro pripremljen zločin

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je danas da je porodica Đokić iz Alesksinca ubijena, i da se za sada ne zna ko je ubica.

On je rekao da je smrt nastupila između 00.24 i 2.05, odnosno kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na delu asfaltnog puta u Moravcu.

Rebić je objasnio da je put od Moravca do Tešica dug oko osam kilometara, loš, da je to nasip na Južnoj Moravi, i da je vožnja trebalo da traje oko pola sata.

“Oni su na tom području proveli gotovo 100 minuta, što ukazuje da je ubica imao sigurno nekih 70 minuta da izvrši taj monstruozni zločin i da pokuša da ga prikrije”, rekao je Rebić.

On je potvrdio da su tela Đokića spaljena i zatrpana, što ukazuje da je tu bila četvrta osoba, ili više drugih lica. Istakao je i da se u ovom trenutku zbog ugljenisanosti ne zna na koji su način oni ubijeni, što će pokazati obdukcija.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Forenzičari će da izvrše detaljni uviđaj, ali je “neminovno da je postojala četvrta osoba, ili više njih”.

Tela su, kako kaže pronađena spaljena i zatrpana, a pronašli su ih jer su videli ruku koja viri iz šipražja.

“Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremnjenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Gorana smo identifikovali na osnovu otiska, Gordanu na osnovu nakita koji je nosila, dok njihovu ćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli telo. Za sada vrlo malo podataka imamo, ali se nadam da ćemo u narednim danima uspeti da rečimo ovaj monstruozni zločin”, istakao je.

On je rekao i da je, s obzirom na to koliko je vremena pošlo, moguće i da je ubica već napustio Srbiju.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …