Home / TEMA DANA / DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA U PROKUPLJU: OBA LEKARA KOJI SU PREMINULI OD KORONAVIRUSA U NAŠOJ AMBULANTI- BILI SU VAKCINISANI SA DVE DOZE VAKCINE

DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA U PROKUPLJU: OBA LEKARA KOJI SU PREMINULI OD KORONAVIRUSA U NAŠOJ AMBULANTI- BILI SU VAKCINISANI SA DVE DOZE VAKCINE

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Verica Bojčić izjavila je danas da je dvoje lekara specijalista koji su radili u ambulanti u Žitnom Potoku preminulo od kovida-19.

Bojčić je za agenciju Beta izjavila da su oba lekara bila vakcinisana sa dve doze vakcine protiv korona virusa, ali da je koban ishod njihovog obolevanja to što na vreme nisu prepoznali simtome infekcije.

Kako je naglasila, radi se o kolegama koji su bili pred penzijom Lj. M. (63) i Z.I. (64) kod kojih su komplikacije nastupile brzo pa su sa upalom pluća primljeni u kruševačku i prokupačku bolnicu, gde su ubrzo i preminuli.

„Naša ambulanta u Žitnom Potoku trenutno ne radi i radi se na krečenju i kompletnoj dezinfekciji svih prostorija“, istakla je Bojčić. Ona je dodala da su ostali radnici ambulante, medicinska sestra, vozač i pomoćni radnik testirani i da su negativni na korona virus, kao i da se nalaze u kućnoj izolaciji.

Bojčić je rekla i da se situacija s korona virusom na području Topličkog okruga komplikuje iz dana u dan, i da se zaražavanje ubrzava.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Na području Topličkog okruga smo u julu imali smo samo 24 pozitivna na koronu, a tog meseca tokom dve nedelje nijednog inficiranog, da bi u avgustu taj broj zaraženih dostigao 324“, naglasila je Bojčić.

Istakla je i da u Prokuplju vlada veliko interesovanje gradjana za vakcinaciju trećom, „buster“ dozom, kao i da je do sada trećom dozom vakcinisano ukupno 800 stanovnika.

(Beta)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …