Home / TEMA DANA / UDARNO! U NEDELJU DANA UBILA 68 LJUDI, UKLJUČUJUĆI 40 DECE! „MISTERIOZNA GROZNICA“ KOSI PO INDIJI ONE KOJI SU SE LEČILI OD KORONE- KRENULA I NA DRUGE KONTINENTE..

UDARNO! U NEDELJU DANA UBILA 68 LJUDI, UKLJUČUJUĆI 40 DECE! „MISTERIOZNA GROZNICA“ KOSI PO INDIJI ONE KOJI SU SE LEČILI OD KORONE- KRENULA I NA DRUGE KONTINENTE..

Crne gljive, bele gljive i žute gljive – Indija je videla sve vrste čudnih bolesti koje dovode do gubitka kostiju vilice, očiju i drugih zastrašujućih komplikacija. 

Ove gljivične infekcije uglavnom su primećene kod ljudi koji su se nedavno oporavili od COVID-19.

“Tajanstvena groznica” u kojoj je u nedelju dana umrlo skoro 70 ljudi, uključujući 40 dece, užasnula je indijsku državu Utar Pradeš .

Većina preminulih prijavila je visoku temperaturu, dehidraciju i nagli pad broja trombocita, dok su drugi imali simptome denge.

Prijavljeno je mnogo slučajeva iz okruga Agra, Mathura, Mainpuri, Etah i ​​Kasganj, dok se za Firozabad kaže da je najugroženiji okrug u državi.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

“Situacija u okruzima je alarmantna”, rekao je Manish Asija, član zakonodavne skupštine, dodajući da su “preplavljivanje, nedostatak sanitarnih uslova i higijena, razlozi za širenje bolesti”.

“Times of India” izveštava da se 72 deteta od 135, bore za svoje živote na “Firozabad Medical College”, a preko 50 odsto njih, prikazuje simptome “denge”. Prema zdravstvenim zvaničnicima, 12-oro dece je samo u poslednja 24 sata podleglo groznici.

“Tačan uzrok se proučava”, rekla je glavna medicinska sestra (CMO) okruga Firozabad, dr Neeta Kulshrestha. Ona je dodala da se svi pacijenti u vladinim bolnicama testiraju na COVID, ali do sada nijedan slučaj virusne infekcije nije moguće povezati.

“Pacijenti sa virusnom groznicom primaju se na odeljenja COVID-19 . Lekari i bolničari su na oprezu. Intenzitet groznice je zabrinjavajući. Deci je potrebno dve nedelje da se oporave”, jadao se glavni medicinski nadzornik Firozabadskog fakulteta (CMS) dr Hansraj Singh , rekavši da je povećan broj kreveta.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Nagađalo se, da je očigledan porast slučajeva crnih gljivica povezan sa onima koji pate od više komorbiditeta, koji su se takođe lečili od koronavirusa, što znači da je njihovo već ranjivo stanje povećano, a oni su bili još podložniji neobičnim bolestima. Istaknuta crna gljiva je takođe prijavljena, u isto vreme čak i u Južnoj Americi.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …