Home / TEMA DANA / Dr dragan Petrović otkriva: Vučić je u odnosu na „demokrate“ otišao 50 koraka dalje u izdaji… (VIDEO)

Dr dragan Petrović otkriva: Vučić je u odnosu na „demokrate“ otišao 50 koraka dalje u izdaji… (VIDEO)

dragan-petrovic

Politički analitičar dr Dragan Petrović govorio je u intervjuu za portal “Njuz front” o političkoj situaciji u Srbiji, dijalogu o Kosmetu na koji poziva Aleksandar Vučić, odnosu Srbije i Rusije, situaciji na Balkanu itd.

Petrović, koji je napustio SNS nakon tzv. Briselskog sporazuma, rekao je da je to diktatorska stranka u kojoj je važno samo šta misli Aleksandar Vučić i da se njegova volja sprovodi čak i kad je u suprotnosti sa stavom većine članova stranke.

On je rekao da je DS vodila izdajničku politiku prema Kosmetu, ali da je Vučić tokom svojih pet godina vlasti otišao 50 koraka dalje u izdaji Kosovo. Petrović je rekao da su Vučićevi potezi po prvi put od okupacije KiM 1999. godine Albancima dali vlast i na severu južne srpske pokrajine.

Petrović je optužio Vučića i da je svojim izjavama i potvrdama lažne tvrdnje da je grupa staraca iz Srbije pokušala državni udar u Crnoj Gori pomogao Milu Đukanoviću da uvede tu zemlju u NATO bez ikakvog referenduma.

Petrović je rekao da Rusija i dalje odbija da vodi prljavu diplomatiju na način kako to čine SAD i da se to vidi i na izborima u Francuskoj gde su SAD pritiscima, ucenama i potplaćivanjima ubedili sve druge kandidate da podrže Makrona umesto Marin Le Pen.

Petrović je rekao da SAD upravo tim prljavim igrama uspeva da uvede Crnu Goru u NATO iako je većina stanovništva protiv toga, ali da postigne i druge ciljeve.

Govoreći o ekonomskim posledicama vladavine SNS Petrović je rekao da se spoljni dug povećao skoro duplo od kad je ta stranka na vlasti, da sve veći broj ljudi odlazi iz zemlje dok nam EU zbog sporazuma od readmisiji vraćaju Albance i Rome, od kojih neki i nisu živeli u Srbiji.

(Pravda)

Check Also

OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA STOJI IZA HAPŠENJA VUČIĆEVIH NAJBLIŽIH SARADNIKA

Nova rijaliti zvezda sa naslovnih strana dnevnih novina pod kontrolom vladajućeg režima je Slaviša Kokeza, …