Home / TEMA DANA / Dr Miladin Ševarlić: Rasturanje PKB-a je najveće zlo koje je zadesilo sektor agoprivrede! Evo kako se pljačka zadružni sektor u Srbiji.. (VIDEO)

Dr Miladin Ševarlić: Rasturanje PKB-a je najveće zlo koje je zadesilo sektor agoprivrede! Evo kako se pljačka zadružni sektor u Srbiji.. (VIDEO)

sevarlic

– Rasturanje PKB, za koje ovaj režim od 2012. godine ne snosi krivicu, jeste zaista najveće zlo koje je zadesilo sektor agroprivrede Srbije. I ogoljen PKB danas je najveća agrobiznis kompanija sa uređenim zemljišnim kompleksima u Evropi. PKB je „njiva ispred kućnog praga“, ako je Beograd kućni prag Srbije. A naši seljaci, srpski domaćinu kažu: Njiva ispred kućnog praga nikada se ne prodaje, osim u slučaju bolesti člana domaćinstva. Verujem da Srbija nije toliko bolesna da mora da prodaje PKB.

– PKB i danas posluje pozitivno. Iz tekuće proizvodnje može da podmiruje sve troškove. PKB ima nasleđene dugove iz perioda ekonomskih sankcija i NATO bombardovanja kada je političkim odlukama bilo naređeno da moraju da isporučuju svoje poljoprivredno-prehrambene proizvode tržištu Beograda i Srbije ispod cene koštanja. Čak i ti dugovi mogu da se isplate prodajom par stotina hektara.

Pogledajte video:

 

Check Also

KINESKE VLASTI KRIJU PRAVU ISTINU- UMRLO MNOGO VIŠE LJUDI OD KORONAVIRUSA! OVO SU CIFRE..

Stanovnici Vuhana, grada u kojem se koronavirus prvi put pojavio, tvrde da kineske vlasti ne …