Home / TEMA DANA / Dragaš: „Da li režim stvarno misli da su građani Srbije debili?!“

Dragaš: „Da li režim stvarno misli da su građani Srbije debili?!“

Analiziram samo današnju vest iz medija. Američki investicioni fond Apolo kupuje Telekom. Tako piše. O potencijalnom kupcu ću pisati posebno. To je posebna priča. Pogledajmo šta piše režim u svojim saopštenjima preko strogo kontrolisanih medija. Saznajemo iz privilegovanih Večernjih novosti. Koje vodi Ratko Dmitrović. Estradni patriota.

branko- dragas

„Ponudu od 1,2 milijarde evra za kupovinu 58 odsto kapitala Telekoma Srbija dao je američki fond Apolo, saznaju Večernje novosti.“ Ratko ima ekskluzivnu vest. Tako se bolje prodaju novine. Sve je transparentno.

Piše cena -1,2 milijarde evra. Piše procenat – 58 odsto kapitala. Piše ko kupuje – Apolo. Piše i ko je prvi saznao. Samo još da se formalno prodaja i obavi. I da svako uzme svoju zaradu i procente.

Ako, kako saznaje Ratko Dmitrović, Apolo za 58% kompanije nudi 1,2 milijardi evra, onda to znači da je procenjena vrednost kompanije – 2.068.965.517,21 evra.

Koliko stvarno vredi kompanija?

Polako. Pre toga, dajte da vidimo šta kupac namerava.

„Plan fonda je da kupi srpskog teleoperatera, sredi stanje u kompaniji i posle dve godine je ustupi, odnosno proda Dojče telekomu“ Divno! Kako su otvoreni i iskreni. Ništa ne kriju! Sigurni su u svoj uspeh. Nije badava Vučić išao u Vašington. Priznaju da su nakupci i da kupuju jeftino da bi prodali skupo. Zar to nije načelo svake uspešne trgovine?  Jeste. Pa, šta se onda bunite?

Bunimo se jer priznajete da Telekom više vredi nego što hoćete da platite za njega. Jeftino ga kupujete i onda ga preprodajete. Da li režim stvarno misli da su građani Srbije debili?

Potvrdili ste naše sumnje da je sve namešteno za jeftinu rasprodaju. Zašto to sređivanje kompanije i glancanje za prodaju ne radi država Srbija ili neka srpska privatna kompanija? Koja nije u vlasništvu političara,tajkuna ili stranaca. Tako bi taj zarađeni novac od preprodaje ostao u Srbiji. Prodaćemo Telekom mi, ako ga budemo stvarno prodavali, lično Dojče Telekomu po ceni koju Apolo bude dobio , kada on bude preprodavao. Možda možemo da dobijemo i bolju cenu. Faktički, Apolo nama ne treba. Možemo to sami da uradimo, bez nakupaca.

Interesantno je kako su prvo upotrebili reč USTUPI, pa kada su videli da je to baš glupo i providno da se u ovakvim velikim transakcijama i prevarama ustupa tako moćna državna kompanija od strateškog značaja, onda sledi ispravka iza zareza i piše – PRODA.

Piše, ODNOSNO PRODA. Otkad se ustupi naziva odnosno proda?

Režim je toliko siguran u svoju moć da više ne bira reči kojima će sakriti svoju izdaju i svoj zločin. Odnosno, svoj kriminalni zločin.

„ Srpska strana, pak, od prodaje većinskog državnog paketa očekuje 1,5 milijardi evra, mada se, prema poslednjim informacijama, prihvatljiva kupoprodajna cena spustila na 1,4 milijarde evra.“

Kupac je ponudio 1,2 milijarde evra, tako piše u prvoj rečenici, dok srpska strana sada,pak, očekuje 1,5 milijardi evra. Zašto pak? Zašto samo 1,5 milijardi evra? Kako je režim došao do te cifre? Zašto, pak, ne traži 2,5 milijardi evra ili 3,5 milijardi evra? Kako se određuje to pak? Po kom matematičkom modelu?

Ako su očekivanja data odokativno, onda je bolje da budemo na mnogo višoj ceni i da tako, pak, počnemo da trgujemo. Srbi su tako naučili da trguju od doba nastanka Dunavske civilizacije, kada je Vinča bila Njujork neolita. Znači, Srbi su stari trgovci i neće nas tamo neki kaubojski fond, nastao pre nekoliko godina na sumnjiv način, da uči kako se trguje.

Zašto se kupoprodajna cena spustila na 1,4 milijarde evra? Ko je spustio cenu? Zašto? Ko je pregovarao? Ko ga je ovlastio da pregovara? Ko je dobio te poslednje informacije? Ratko Dmitrović lično?

„Na konačan iznos će svakako uticati i socijalni program, koji je usaglašen i očekuje se da ga potpiše još samo premijer Srbije.“

Ko je usaglasio socijalni program? Ko je učestvovao u tom usaglašavanju? Možemo li da saznamo imena učesnika tog usaglašavanja?

„Kako „Novosti“ saznaju u Vladi Srbije, socijalni program “težak” je oko 80 miliona, a mogao bi sa pripadajućim porezima i drugim nametima da dostigne i 200 miliona evra. “

Opa! Ratko je čudo! Pa, on sve dozna. Nisam napisao OZNA. Vidite kako ste dobro obavešteni kada služite izdajničkom režimu.

Šta si još doznao, moj Ratko?

„Kupac Telekoma njime bi se obavezao da prvih šest meseci ne otpusti nijednog radnika. “

Šest meseci? Pa, nije se baš pretrgao. Moglo je to bolje da se istrguje.

„Narednih pola godine svako ko se prijavi za dobrovoljni odlazak mogao bi da računa na otpremninu od 1.000 evra po godini staža, dok onima koji radno mesto napuste u drugoj i trećoj godini sleduje 750 evra po godini.“

Odlična otpremnina! Ovo je režim majstorski uradio. Hoće da namire sindikate, odnosno sindikalne lidere. To što se strateška nacionalan kompanija za telekomunikacije prodaje, to nikoga ne zanima. To što se rasprodaje ispod svoje tržišne fer vrednosti, ni to nije važno.

A šta je važno?

„ Osim Apolo fonda, među ozbiljnijim kandidatima za kupovinu Telekoma pominje se i ruski operater koji takođe daje cenu iznad jedne milijarde evra .“

To nije važno. Srbija ne sme da proda Telekom. Nije važno da li je to američka ili ruska kompanija. Nije trebalo da se proda duvansku industriji, niti NIS. To su srpske nacionalne kompanije i ne smeju da se prodaju strancima.

500

„Međutim, spekuliše se da je srpska strana više sklona tome da prednost da zapadnim fondovima, dok se iz nekih izvora može čuti i da Rusi, u stvari, žele da onemoguće prodaju domaćeg operatera“

Spekuliše američki Apolo, jer kupuje po niskoj ceni i preprodaje po visokoj. Oni su spekulanti. Tako je Šećerko kupio šećerane za tri evra po komadu i preproda za 30 miliona evra. Režim ne spekuliše već otvoreno daju prednost američkom Apolu. Oni to javno rade. Oni su lansirani na vlast zahvaljujući spekulacijama iz Vašingtona. Sada moraju da im vrate uslugu.

„Iako privatizacioni savetnik, francuski „Lazard“ nije obelodanio procenjenu vrednost Telekoma Srbija, očigledno da je ona znatno manja nego prilikom prošlog tendera. Tada je 100 odsto akcija vredelo 2,45 milijardi evra. “

Evo, ponovo malecni Boža Derikoža hoće da odigra veliku ulogu u rasprodaji Srbije. Nije mu bilo dovoljno što je preko tetkinog kauča uspeo da se dokopa velikog kapitala u siromašnoj i opljačkanoj Srbiji, nego nastavlja dalje da nas ponižava i uništava. Boža Derikoža rasprodaje Telekom i niko ne zna koja je vrednost kompanije koju je izneo na rasprodaju.

Zašto nije objavljena procena vrednosti Telekoma? Zašto se to krije? Kada se nešto prodaje, onda se mora znati njegova tržišna vrednost.

Na našu sreću, mi imamo našeg Ratka Dmitrovića koji je uspeo da sazna da je ona, vrednost kapitala, znatno manja nego prilikom prošlog tendera. To je istraživačko režimsko novinarstvo. Koliko je manja? Šta se dešava? Žuti kriminalci su procenili Telekom na 2,45 milijardi evra, hteli su da uzmu velike provizije i zato su srušeni sa vlasti, pobunili su se Vučić i Toma, podigli su krivične prijave protiv kriminalaca iz režima i danas hoće da prodaju Telekom, čiju je vrednost procenio Boža Derikoža, član žute mafije, za – 2.068.965.517,21 evra.

Ratko Dmitrović je odlično obavešten. Dobija podatke iz prve ruke. Iznos od 2,45 milijardi evra je mnogo veći od iznosa – 2.068.965.517,21 evra.

Vučić je nekada tvrdio da nikada neće prodati Telekom po tako niskoj procenjenoj vrednosti od 2,45 milijardi evra. Ali, to sada više za njega nije važno. Nekada je on tvrdio da se srpski interesi kreću uz granicu Karlobag- Ogulin-Karlovac- Virovitica. Ratko Dmitrović je izveštavao sa te granice. Sada su došla neka druga vremena i određuju se druge granice. Brisel- Beograd – Priština – Abu Dabi. Ratko se umorio od ratnog izveštavanja. Sada prati rasprodaje srpskih kompanija.

Da li je to sve?

O, ne! Stiže poslastica.

„Srbija za 58 odsto očekuje od 1,4 do 1, 5 milijardi evra, ali će kroz ovu privatizaciju novi kupac postati automatski vlasnik 73% Telekoma. Naime, država je vlasnik 58 odsto kapitala, mali akcionari u rukama imaju 21, 89 odsto udela, dok je ostatak od 20 procenata u vlasništvu samog Telekoma. Tih 20% sopstvenih akcija, mora prvo da se besplatno
raspodeli. Građanima ide 15%, a 7% sadašnjim i bivšim radnicima, kao i penzionerima ove kompanije. Ostatak pripada većinskom vlasniku Telekoma, tako da on kupujući 58 odsto kapitala, u stvari postaje vlasnik još 15 odsto više.

Šta kažete? To je kupovina! Kupiš na rasprodaji 58% Telekoma i režim ti pokloni još 15%. Gratis! Tako radi Vučić ! Tako se namiruju američki prijatelji. Biće nešto crkavice i za Vučića, Batu i kumove.

Vučić nikada neće izdati svoje američke i nemačke prijatelje. Napustiće vladu, ali prijatelje neće izdati. Ne izdaju se oni koji te drže za gušu. Mrmot Mongomeri ciči iz svoje rupe u Cavtatu. Plaši se za Vučića, mnogo su ga stegli oko vrata.

Vučić ništa ne oseća. Vrat ga ne boli. Telekom se mora prodati! Je li jasno? Mora! Dosta tamo! Neću jednu reč da čujem! Isključi telefon da ne čuju Rusi. Dikoviću , kako je sinu u ministarstvu? Telekom mora da prodamo! Jasno! Požurite! Nešto tutnji iz Sirije!

Isključi zvuk!
Ratko piši!

 

Check Also

ŠOK OTKRIĆE INSAJDERA: SVE ČEŠĆE FALSIFIKUJU MLEKO- EVO KAKO SE TO RADI I ZAŠTO..

Nemoguće je da je proizvođačka cena 56 dinara, a da ga na rafu vidite za …