Home / TEMA DANA / DRMA SE AMERIKA– ŠOKANTAN ZAOKRET AMERIČKE „DUBOKE DRŽAVE“: Obama se vraća na vlast i uvodi komunizam- „Bogati će platiti za sve!“ (VIDEO)

DRMA SE AMERIKA– ŠOKANTAN ZAOKRET AMERIČKE „DUBOKE DRŽAVE“: Obama se vraća na vlast i uvodi komunizam- „Bogati će platiti za sve!“ (VIDEO)

Većina demokrata želi komunizam u SAD, pokazuju podaci iz najnovije Rasmusen ankete koja ukazuje na to da je krajnji levičarski ekstremizam u usponu.

51% demokrata ima pozitivan utisak o socijalizmu, navodi se u anketi, sa 13% onih koji imaju veoma pozitivan utisak. U poređenju sa 7% republikanaca koji imaju veoma pozitivno mišljenje o tome.

28% svih verovatnih američkih glasača misli da bi Demokratska stranka trebalo da se zvanično proglasi Nacionalnom socijalističkom strankom, navodi se u anketi.

Neiznenađujuće za glasački blok koji dobija svoje vesti iz CNN-a, demokrate su takođe i grupa koja najverovatnije ima neinformisane stavove o realnosti komunističkih i socijalističkih sistema.

29% demokrata pogrešno veruje da pojedinac ima više moći od vlade u socijalističkom sistemu, što je stav koji ima samo 12% republikanaca i 17% neopredeljenih glasača. 80% republikanaca ispravno kaže da vlada ima više vlasti u socijalističkom sistemu.

Merijam-Vebster rečnik definiše socijalizam kao “bilo koju od raznih ekonomskih i političkih teorija koje zagovaraju kolektivno ili vladino vlasništvo i administriranje sredstava za proizvodnju i distribuciju dobara.“

Rezultati ankete su usledili samo nekoliko nedelja nakon što je bivši predsednik Obama tvrdio da moraju promeniti njihov ekonomski sistem i prihvatiti elemente komunističke ideologije, uključujući “univerzalni osnovni dohodak,“ politiku gde vlada garantuje građanima prihod za život.

Obraćajući se na 16. godišnjem predavanju Nelsona Mendele u Johanesburgu u utorak, Obama je takođe tvrdio da “bogati duguju svetu ogroman dug,“ i izložio niz radikalnih planova za distribuciju bogatstva, uzetih direktno sa stranica Kapitala, Karla Marksa.

Dobra vest je da će, prema Obaminim rečima, bogati platiti za sve.

Spuštajući svoj gard pred afričkom publikom, Obama je rekao da zemlje koje su se obogatile zahvaljujući globalnoj slobodnoj trgovini – poput SAD – sada moraju to vratiti i podržati manje bogate zemlje širom sveta, obezbeđujući univerzalni osnovni dohodak koji će podići sve na isti nivo.

Prema Obaminim rečima, njihov ekonomski sistem više nije pogodan za tu svrhu. Vreme je za promenu – i on kaže da vlada mora igrati centralnu ulogu u životima stanovnika, obezbeđujući im dohodak, obučavajući i “čineći sve“ preduzetnicima.

“Posao ne pruža samo novac,“ rekao je Obama. “On obezbeđuje dostojanstvo i strukturu i osećaj mesta i osećaj svrhe. Tako da ćemo morati da razmotrimo nove načine razmišljanja o ovim problemima, kao što je univerzalni dohodak, pregled naše radne nedelje, kako usavršavamo naše mlade ljude, kako da sve učinimo preduzetnicima do određenog nivoa. Ali moramo da brinemo o ekonomiji ako želimo da se demokratija vrati na pravi put.“

Pogledajte ovaj uznemirujući govor:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …