Home / TEMA DANA / DUMANOVIĆ OTKRIO POZADINU SLUČAJA HRKALOVIĆ- SENTI JE UGROŽEN ŽIVOT! (VIDEO)

DUMANOVIĆ OTKRIO POZADINU SLUČAJA HRKALOVIĆ- SENTI JE UGROŽEN ŽIVOT! (VIDEO)

Kada je protiv Dijane Hrkalović 2016. godine podneta krivična prijava zbog trgovine uticajem, tužilaštvo je krivičnu prijavu odbacilo, a podnosioci prijave su otpušteni i izloženi krivičnom progonu.

O ovom slučaju je pisalo samo nekoliko medija.

Pet godina kasnije, Dijana Hrkalović se zbog sumnje da je počinila isto krivično delo nalazi u pritvoru, a većina medija se utrkuje u tome ko će je više demonizovati.

Milan Dumanović, bivši policijski službenik koji je pre pet godina zajedno sa kolegom Mladenom Trbovićem podneo krivičnu prijavu protiv bivše državne sekretarke ovu tranziciju objašnjava činjenicom da je Dijana Hrkalović svu moć crpela iz Srpske napredne stranke.

– Ona je bila politički predstavnik u policiji i to su svi u policiji znali. Njen razvojni put je bio dobro poznat, došla je u policiju sa 26 godina iz Bezbednosno-informativne agencije. Ubrzo je postavljena na poziciju iz koje je praktično rukovodila istragama krivične policije, iako po zakonu za to nije imala ovlašćenja. I svi su znali da njena moć potiče iz SNS-a, nebitno da li od Vučića, Glišića ili nekog trećeg, navodi Dumanović.

Njen pad je, dodaje Dumanović, nastao onog trenutka kada je zaboravila tu činjenicu.

– Ona je očigledno u jednom trenutku pomislila da moć koju ima u policiji potiče od nje same, a ne od stranke kojoj pripada. U tom trenutku se otrgla kontroli. Njeno hapšenje nema veze sa pričom da u Srbiji nema nedodoriljivih. Naprotiv. Da je to slučaj, ona bi još 2016. godine bila uhapšena, ističe Dumanović.

Najveći problem, prema njegovim rečima, predstavlja činjenica da se odlaskom Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića ništa u načinu na koji politika utiče na rad policije nije promenilo.

– Taj uticaj politike na to ko će da bude uhapšen, a ko pušten je oduvek postojao. Međutim, kao i kod većine drugih stvari, SNS je taj princip podigao na jedan viši nivo u kojem politika ima odlučujuću ulogu. Policajci koji su svojevremeno kršili zakon po nalogu Dijane Hrkalović, bivali su nagrađeni.

Oni koji su ukazivali na to, poput Mladena Trbovića i mene, su sankcionisani. Taj prinicip je i dalje na snazi u policiji, kaže Dumanović.

Check Also

ŠOK OTKRIĆE: SRBIJA NEMA NAJVEĆE ZALIHE LITIJUMA NA SVETU, NISMO NI U PRVIH 10! OVO JE ISTINA..

Naprednjački političari, očajni zbog pobune naroda protiv eksploatacije litijuma i dolaska kompanije Rio Tinto u …