Home / TEMA DANA / ŠOK UPOZORENJE NEMAČKOG EKSPERTA: DOLAZI NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE- SPREMA SE HAVARIJA “SEVERNOG TOKA 2”

ŠOK UPOZORENJE NEMAČKOG EKSPERTA: DOLAZI NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE- SPREMA SE HAVARIJA “SEVERNOG TOKA 2”

Zapad može naneti štetu “Severnom toku 2” čak i nakon puštanja u rad drugog dela gasovoda, rekao je nemački politički analitičar Aleksandar Sosnovski.

U svom Telegram kanalu “DOCTOR SOSNOVSKI”, ekspert je objavio post u kojem je govorio o svom učešću u šou “Veče sa Vladimirom Solovjevim”.

Tokom diskusije razgovarano je o govoru ruskog predsednika Vladimira Putina na plenarnoj sednici Međunarodnog kluba Valdaj vezanim za geopolitička pitanja.

Jedno od najhitnijih pitanja za Evropljane, danas je energetska kriza i načini za njeno prevazilaženje. U Rusiji se izlaz iz ove nepovoljne situacije vidi u puštanju drugog niza Severnog toka 2 i punom opterećenju celog gasovoda.

Međutim, kamen spoticanja u ovom slučaju može biti nova vlada SR Nemačke, u kojoj će važnu ulogu imati Stranka zelenih, koja je izrazito negativna prema Ruskoj Federaciji.

Nemački politikolog smatra da se “SP-2” može suočiti sa novim problemima. Sosnovski je podsetio na postojanje radikalnih eko-zajednica sposobnih za nasilnu intervenciju.

Posebno je priznao mogućnost neočekivane havarije na gasovodu, što bi kasnije dalo povod protivnicima “Severnog toka 2” da proglase nepopravljivu štetu po životnu sredinu i insistiraju na obustavi rada SP-2.

„Prisetimo se akcija Grinpisa, koji nije stao ni pred čim, čak ni kada je napadao brodove. Izgleda kao fantazija, ali je lako izvodljivo “, naglasio je stručnjak.

(Webtribune.rs)

Check Also

VELIKI GUBICI MILITANATA U KAZAHSTANU: RUSKI PADOBRANCI NEUTRALISALI POLOVINU MILITANATA U ALMA ATI ZA 48 SATI

Ruskim padobrancima je trebalo 48 sati da oslobode veći deo Alma-Ate od militanata. Zahvaljujući prebacivanju …