Home / TEMA DANA / DVERI: Upozorili smo, Vučić je slušao Brisel, migranti su postali velika opasnost za Srbiju, evo šta se događa..

DVERI: Upozorili smo, Vučić je slušao Brisel, migranti su postali velika opasnost za Srbiju, evo šta se događa..

migranti- azilanti- muslimani
Srpski pokret Dveri želi da podseti čitavu javnost, da smo od početka pojave migrantske krize, upozoravali da veliki priliv migranata u Srbiju, može da izazove nestabilnost i velike probleme u zemlji, što se danas ispostavilo kao tačno, nakon svih nasilnih istupa migranata prema građanima Srbije.

Premijer Vučić se tada nije složio sa našim stavovima, podržavajući priliv velikog broja migranata u Srbiju,  slušajući Brisel i time tada potencijalno ugrozivši bezbednost svih građana Srbije,  a danas se u javnosti mogu čuti drugačije izjave, kao izjava ministra Vulina, da će zatražiti drastičnije mere prema migrantima.

Srpski pokret Dveri je još u decembru prošle godine izdao saopštenje u kojem smo izrazili stav da ne želimo migrantske centre u Srbiji, jer je najavljeno da će se od kasarne u Beloj crkvi napraviti migrantski centar. Ovim povodom su i članovi Dveri iz Bele crkve bili privođeni u policiju na saslušanje.

Nakon toga je naš pravni tim zaključio da Srbija nema pravnu obavezu da pušta migrante u Srbiju i da se granice moraju obezbediti.

Tadašnji mandatar Vučić, ne da nije slušao naše predloge, već je ponovo poslušao „savete“ stranih tutora  i uvezao nove migrante, dva zatvorenika iz jednog od najozloglašenijih američkih vojnih zatvora Gvantanama sa Kube.

U  vreme kada su sve normalne zemlje, zatvarale svoje granice, kako zbog ogromnog priliva migranata, tako i zbog opasnosti od terorizma koji trese celu Evropu, Vučić je još puštao i ozloglašene svetske kriminalce i Srbiju pretvorio u potencijalnu metu terorističkih napada.

Nakon toga, aktuelna vlast je nekako  rešila da uvede strožiju kontrolu naših granica, posebno prema Bugarskoj i BJR Makedoniji. Do tada je podignuto 1.238 prijava protiv nelegalnog ulaska u našu zemlju, kao i 173 krivične prijave za krijumčarenje 2.385 lica, a nisu donete mere koje su odavno trebalo da budu pokrenute u funkciji sprečavanja ovih pojava.

Ni ovo nije okrenulo Vučićevu vladu od liberalnog pristupa prema migrantskoj krizi. Migranti su se sve agresivnije ponašali, a u međuvremenu su jednog policajca pretukli, naneli teške povrede mladićima u Subotici i izboli nožem mladog čoveka u Šidu.

I kao epilog, kada je predsednik Dveri, Boško Obradović, na zasedanju Skupštinskog odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, ponovo podsetio da je bezbednost građana Srbije zadatak broj jedan i da se mora uvesti kvota za ulazak migranata u Srbiju, bio je prekinut od strane predsednika Odbora, jer vlast još nije spremna da se suoči sa punom istinom i promeni svoju pogrešnu politiku.

Jedini pravi pristup prema migranstkoj krizi jeste restriktivni, jer tako postupaju sve ozbiljne i stabilne zemlje, koje brinu o svojim građanima. O tome smo govorili i na Međuparlamentarnoj konferenciji u organizaciji Ruske Dume prošlog oktobra u Moskvi.

A ko je bio u pravu po pitanju pristupa za rešavanje problema migranata u Srbiji, građani mogu i sami da zaključe. Vučićeva vlast je puštao migrante da se nekontrolisano kreću Srbijom, dozvoljavala im da fizički napadaju građane Srbije, a Dveri su od početka pristupili ozbiljno rešavanju problema oko migranata, predložili da se uvedu kvote za ulazak u zemlju, da se pojača bezbednosni sistem i da problem  rešavaju oni koji su ga i izazvali, a to zasigurno nisu građani Srbije niti država Srbija.

Vlast ne sme da kaže istinu o migrantima, jer bi time priznali da je njihova politika pogrešna. A grešaka koje se vide iz dana u dan sve je više.

InformativnslužbDveri 

Check Also

ŠOKANTNE TVRDNJE KRIMINOLOGA: VLAST UBACILA NAVIJAČE DA IZAZOVU INCIDENTE, KAKO BI UGUŠILA PROTESTE IZNUTRA

Cilj vlasti je da izazove incidente da bi mogla da okrivi organizatore za nasilje i …