Home / TEMA DANA / DVERI: Vučić je izjavom o gasu prešao na stranu Amerikanaca i NATO!

DVERI: Vučić je izjavom o gasu prešao na stranu Amerikanaca i NATO!

Dveri najoštrije osuđuju izjavu premijera Aleksandra Vučića da će da se pridruži gasovodu koji planiraju SAD i da će time da „smanji zavisnost“ od ruskog gasa. Poseban politički presedan predstavlja činjenica da je Vučić tu poruku saopštio, ni manje ni više, nego u Tirani!
vucic- djukanovic- rama

Aleksandar Vučić je ovom izjavom nastavio okretanje Srbije od Rusije – i to u najvažnijem segmentu u kome je Srbija u praksi bila okrenuta ka Moskvi: u segmentu energetike – i time  potpuno prešao na stranu NATO i SAD. Najava da će Srbija svoju energetsku bezbednost da veže za SAD nema nijedno ekonomsko opravdanje.

Naprotiv, procenjivana cena gasa (koji bi u nekoj dalekoj budućnosti možda i bio dopreman na evropsko tlo) višestruko je veća od cene ruskog gasa.

Zato je ova Vučićeva izjava isključivo političke prirode sa dalekosežnim negativnim posledicama po strateški položaj Srbije. Vučić na ovaj način isporučuje Srbiju „bezbedonosnoj i energetskoj sferi“ koju garantuje SAD.

Dveri upozoravaju da posle predaje energetske bezbednosti Amerikancima, sledi i logičan dalji sled događaja, a to je: predaja vojne bezbednosti i pristupanje Srbije NATO paktu! A znamo kako je njihova „bezbedonosna zaštita“ izgledala u praksi tokom zločinačkog bombardovanja 1999. godine!

(saopštenje Pokreta Dveri)

 

Check Also

NEĆE PROĆI KAKO SU MILO I DRITAN ZAMISLILI: PODIGAO SE NAROD U CRNOJ GORI- POČELI PROTESTI (VIDEO)

U Crnoj Gori se održavaju protesti zbog najave izglasavanja nepoverenja aktuelnoj vladi. Na skupovima se …