Home / TEMA DANA / EKOLOŠKI USTANAK: AKO DO SUTRA NE OBJAVE DOKUMENTA O RIO TINTU- POČINJE RADIKALIZACIJA PROTESTA!

EKOLOŠKI USTANAK: AKO DO SUTRA NE OBJAVE DOKUMENTA O RIO TINTU- POČINJE RADIKALIZACIJA PROTESTA!

Pokret Ekološki ustanak upozorio je da će organizovati „duže i brojnije“ blokade puteva i „radikalizovati“ proteste širom zemlje ukoliko Vlada do sutra ne objavi „sva dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji“.

Ponovo su zatražili i poništavanje uredbe Vlade o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za projekat Jadar koji, kako su naveli, omogućava kompaniji Rio Tinto da dobije građevinsku dozvolu.

Ne zanimaju nas više nikakva opravdanja i spinovi predstavnika režima. Projekat Jadar mora stati odmah. Ako predsednica Vlade Ana Brnabić to ne uradi, sledeće subote će biti organizovane duže i brojnije blokade puteva, ali se planira i dalja radikalizacija protesta“, naveli su iz Ekološkog ustanka.

Najavili su da će u subotu, 8. januara, organizovati proteste i blokade puteva u Loznici, Novom Sadu, Preljini, Beogradu, Šapcu, Valjevu, Topoli, Novoj Varoši, kao i na „još nekoliko lokacija“ o kojima će, kako su naveli, blagovremeno obavestiti građane.

Check Also

Rastući nemiri u Iranu, imaće posledice po ceo svet! – “Spreman teheranski majdan!”

Početkom maja u Iranu su izbili građanski nemiri sa novom snagom. Situacija u zemlji je, …