Home / TEMA DANA / Ekspert za terorizam, Milan Pašanski: Albanci Srbiji objavili specijalni rat!

Ekspert za terorizam, Milan Pašanski: Albanci Srbiji objavili specijalni rat!

Predsednik Foruma za istraživanje međunarodnog terorizma Milan Pašanski ocenio je da su Albanci, ubacivanjem zastave takozvane “velike Albanije” na stadion “Partizana” u Beogradu, objavili specijalni rat Srbiji i bez ugrožavanja ljudskih života ostvarili svoj cilj – svetsku reafirmaciju političkog koncepta “velike Albanije”.

albanija uck ovk03

On je ukazao da zvanična Tirana, umesto da se ogradi od incidenta, manipulacijom o ugroženosti svoje zastave i suvereniteta “podiže na noge” Albance na jugu Srbije, na samom Kosovu i Metohiji, Grčkoj, Švajcarskoj i širom sveta, koji bučno i nasilnički odobravaju politički napad Albanije na Srbiju.

„Iz toga proističe zaključak da su vlasti u Tirani bile upoznate da albanski nacionalisti pripremaju napad i političku provokaciju u centru Beograda“, rekao je Pašanski za “Večernje novosti”.

On je podsetio da su u višedecenijskom ratu protiv Srba, Albanci na Kosovu i Metohiji uvek imali neskrivenu podršku Albanije i Zapada jer je, kako je rekao, Tirana bila i ostala politička transmisija izvesnih krugova na Zapadu, u čemu strategija SAD u borbi protiv terorizma ima važnu ulogu.

Pašanski je ukazao da se islamski nacionalizam i terorizam koriste za destabilizaciju Balkana i Srbije.

„Primenom strategije neprestanog političkog pritiska i izazivanja političkih nemira u BiH je, na primer, nastala veoma složena situacija. Stalna nastojanja islamskih fundamentalista da obore režim u Saudijskoj Arabiji `prelila` su se u BiH i tako je fundamentalizam uvezen u srce Evrope“, upozorava Pašanski.

Pri tom, kako je naglasio, SAD imaju svoju računicu da “gaje” belu Al kaidu na Balkanu da fundamentalizmom inficira muslimanske delove Rusije i Kine, te da drži bezbednosno otvorenim obod EU, s ciljem vezivanja za sebe.

„U okviru navedene strategije Albaniji je dodeljeno istaknuto mesto uzbunjivača balkanskog prostora. Zato se u EU i na Zapadu na politiku takozvane `velike Albanije` gleda blagonaklono“, zaključio je Pašanski.

(Večernje novosti)

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …