Home / TEMA DANA / Eksperti otkrili: EVO ZAŠTO INFORMACIJE O ATENTATU U REPUBLICI SRPSKOJ TREBA SHVATATI KRAJNJE OZBILJNO!

Eksperti otkrili: EVO ZAŠTO INFORMACIJE O ATENTATU U REPUBLICI SRPSKOJ TREBA SHVATATI KRAJNJE OZBILJNO!

Politički analitičar Aleksandar Pavić izjavio je za Srnu da vrlo realno deluje vest o planovima za destabilizaciju vlasti u Republici Srpskoj, koji uključuju i atentat, jer je, kako kaže, očigledno da se snagama koje stoje iza NATO-a, na prvom mestu SAD i Velikoj Britaniji, jako žuri da zaokruže stavljanje pod svoju kontrolu prostora bivše Jugoslavije.

Pavić ističe da se to vidi po načinu na koji je Crna Gora prošle godine ekspresno, mimo bilo kakvih demokratskih obzira i pravila ugurana u NATO, kako je smenjena vlada Makedonije uz pomoć američkog i EU posredavanja i kako se sada ubrzavaju pregovori oko imena Makedonije kako bi i ona mogla da dobije poziv da uđe u NATO, možda čak i na samitu u julu ove godine.

– Ostali su Srbija i Republika Srpska, to jest BiH, koja ne može da uđe u NATO bez Republike Srpske. A da bi se to desilo mora da se instalira kooperativno rukovodstvo u Republici Srpskoj koje će biti jednako kooperativno i u Banjaluci i u Sarajevu, da bi BiH mogla najzad da u NATO, kaže Pavić

On navodi da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik velika prepreka svemu tome, a s obzirom da je njegova pobeda na izborima, kao i SNSD-a, izvesna, ostaju im, kako kaže, samo neregularni načini da se to spreči, a oni nisu nepoznati stranim, pogotovo anglo-američkim službama i samom NATO-u.

– Ako ne mogu da urade ništa putem nekog kvazi-demokratskog načina, onda će pribeći i atentatima i izazivanju nereda, nestabilnosti. To im uopšte nije strano. Uostalom u Srbiji se to desilo i izazvana je obojena revolucija uoči 5. oktobra, a posle toga je ubijen premijer, koji je rešio da promeni politiku koja je direktno udarala u zapadne interese, kaže Pavić.

On ističe da ovo treba shvatiti krajnje ozbiljno i preduzeti odgovarajuće kontramjere.

– Jednostavno, ne sme da se dozvoli da se vlast u Republici Srpskoj, a i u Srbiji postavlja spolja. Ako nam se to desi ovog puta, upašćemo u haos iz koga se neće videti izlaz. Ovo je crvena lampica da se dodatno pobrine o svojoj bezbednosti i nosilaca najviših funkcija, a na prvom mestu predsednika Republike Srpske, zaključio je Pavić.

Službe bezbednosti iz regiona uveliko razmatraju sve aspekte operativnih podataka prema kojima bi predstojeći opšti izbori u BiH mogli da budu povod za radikalizaciju političke situacije u Republici Srpskoj, koja ne isključuje ni krvavi scenario.

(Srna)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …