Home / TEMA DANA / Evo šta kažu Rusi o situaciji u Makedoniji, i ko je glavni krivac…

Evo šta kažu Rusi o situaciji u Makedoniji, i ko je glavni krivac…

makedonija- vojska- specijalci

Putinov najbliži saradnik i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak izjavio je da protesti u Makedoniji koji su se završili tako što su ogorčeni predstavnici koalicije „Za bolju Makedoniju“ ušli u zgradu parlamenta, jasno pokazuju štetnost politike protekcionizma, mentorstva i grubog mešanja u unutrašnje poslove Makedonije i drugih balkanskih zemalja koju sprovode SAD, NATO i EU u ovom regionu.

Poslanik Državne dume Sergej Železnjak smatra da su „postavljanjem svojih štićenika, nametanjem tzv. ‘tiranske platforme’ i drugih potpuno stranih elemenata projekta ‘Velike Albanije’ narodu Makedonije – SAD, NATO i EU neodgovorno otvaraju Pandorinu kutiju“.

Upravo te zapadne sile odgovorne su za nasilje u kojem stradaju njihovi sopstveni sateliti i protivnici, a talac ovih provokativnih geopolitičkih projekata postaje narod Makedonije, suverenitet i teritorijalni integritet makedonske države“, rekao je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i član Odbora za spoljne poslove Državne dume Sergej Železnjak.

– U ovoj situaciji uvođenje vanrednog stanja u zemlji legalno izabranog predsednika Makedonije Đorđa Ivanova predstavlja iznuđenu i neophodnu meru da se zaustavi dalja eskalacija nasilja i spreči pretnja od raspada Makedonije i zaštite nacionalni interesi Makedonaca – zaključio je Železnjak.

(Agenciie)

Check Also

BLIŽI SE RAT NA BALKANU: RAMA TVRDI DA SE ALBANIJA I KOSOVO UJEDINJUJU! OŠTAR ODGOVOR IZ GRČKE

Albanski premijer Edi Rama rekao je u intervjuu za televiziju „Vižn plus“ da je ideja …