Home / TEMA DANA / GEJTS OTKRIO: SVI RESTORANI I KAFIĆI BIĆE ZATVORENI DO SREDINE 2021-ve! POSTOJI JOŠ NEŠTO..!

GEJTS OTKRIO: SVI RESTORANI I KAFIĆI BIĆE ZATVORENI DO SREDINE 2021-ve! POSTOJI JOŠ NEŠTO..!

Bil Gejts je jedna od najviše „spornih“ ličnosti tokom ove pandemije, mada je on demantovao i osudio sve teorije zavere koje o njemu kruže.

Poslednjih devet meseci, koliko se veći deo sveta suočava s koronom, čini se da je u javnosti aktivniji nego ikad i ima jasan stav o mnogim „kovid-19 temama“, počev od obrazovanja, preko vakcina, pa do ekonomije.

Uprkos tome što je vakcina protiv virusa odobrena u nekim zemljama, uključujući SAD, milijarder smatra da je svet daleko od povratka u normalu. U intervjuu za CNN istakao je da SAD tek nakon 2022. godine mogu da očekuju povratak životu kakav su znali pre krize.

Suosnivač Majkrosofta takođe je naveo da će narednih četiri od šest meseci biti najgore, kada je reč o rastu broja novoobolelih i preminulih. Naveo je da Institut za zdravstvenu metriku i evaluaciju predviđa kako će u SAD biti još 200.000 smrtnih ishoda, povezanih s kovidom-19.

Ta zemlja se i dalje žustro bori s virusom, te dostiže rekordne cifre kada je reč o novozaraženima. Gejts je kratko rekao: „Mislio sam da će se SAD bolje nositi s ovom pandemijom“.

Objasnio je i da postoji rizik od vraćanja virusa, ako SAD ne pomognu i drugim zemljama da se „reše te bolesti“. On, Bil Klinton, Džordž Buš i Barak Obama javno su rekli da će se vakcinisati, kako bi drugima ulili poverenje. Ogroman broj Amerikanca je skeptičan, rekli su da ne žele da prime vakcinu.

Gejts je za CNN rekao i da bi velika javna okupljanja trebalo zabraniti.

– Barovi i restorani u većem delu zemlje treba da ostanu zatvoreni tokom ovog talasa, pa i u sledećih četiri do šest meseci, sve dok je situacija goruća – naveo je ovaj američki biznismen. Dodaje da je mogućnost zaraze veća u ugostiteljskim objektima nego u školama.

(Telegraf Biznis)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …