Home / TEMA DANA / HAOS U NEMAČKOJ: NEMCI BEŽE IZ ZEMLJE ZBOG MIGRANATA I STRANACA! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

HAOS U NEMAČKOJ: NEMCI BEŽE IZ ZEMLJE ZBOG MIGRANATA I STRANACA! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Sve veći broj Nemaca kritikuje politiku Angele Merkel prema izbeglicama, a neki od njih ne žele više da gledaju i prihvataju situaciju u zemlji pa – beže u Mađarsku.

Trgovci nekretninama oko mađarskog jezera Balaton gde već živi oko 30.000 Nemaca imaju pune ruke posla. Od septembra prošle godine primaju sve veći broj poziva od strane nemačkih državljana koji žele ovde da kupe nekretninu, tim pre što se manja kuća sa okućnicom ovde može pazariti za oko 14.000 evra.

„Od njih deset, osam želi da napusti Nemačku upravo zbog izbeglica i jer moraju više novca za njih da izdvajaju“, kaže trgovac nekretninama Otmar Hajde.

On napominje da trenutno 80 odsto njegovih klijenata čine Nemci koji beže iz zemlje zbog nepopularne politike Angele Merkel da primi veliki broj izbeglica.

Većina Nemaca koji žele da se presele ili su se već preselili u Mađarsku kaže da nema ništa protiv da izbegličkih porodica, ali ih plaši veliki broj mladih muškaraca koji dolazi u njihovu zemlju. Jedan od njih, informatičar Mihael MIler, inače simpatizer nemačke desničarske AFD partije kaže da se oseća otuđeno u svom rodnom gradu.

„Na ulici jedva da možete čuti da neko gramatički tačno izgovara nešto na nemačkom. Odlučio sam da potražim novi dom“, kaže Miler.

Ipak, nisu svi pronašli ono što su tražili u Mađarskoj. Hrana jeste jeftinija, ima dosta povoljnosti u odnosu na Nemačku i što je najvažnije, nema izbeglica. Međutim, brojke govore da nije lako Nemcima u tuđini, iako glorifikuju politiku Viktora Orbana.

Naime, od oko 10.000 njih koji su u proteklih 10 godina emigrirali u Mađarsku, njih 7.900 se vratilo u Nemačku.

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …