Home / TEMA DANA / Hapšenje preti Vulinu: Đurić o dramatičnoj situaciji na Kosovu

Hapšenje preti Vulinu: Đurić o dramatičnoj situaciji na Kosovu

djuric

Potpredsednik SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić osudio je postavljanje barikada i zaustavljanje Srba koji su pošli na miting podrške Aleksandru Vučiću u Leposavić, i ocenio da je neophodna reakcija i intervencija međunarodne zajednice.

– Barikade koje su se danas pojavile širom Kosova i Metohije u sinhronizovanoj i organizovanoj akcji su napad na Srbe na Kosovu i Metohiji, na njihovu slobodu kretanja ali i na njihovo pravo da biraju zato što se očigledno, pojedine političke poglavice u Prištini plaše izbora snažnog predsednika Srbije koji je u stanju da okupi celu Srbiju i da je podigne na noge – rekao je Đurić za TV Most iz Zvečana.

Prema njegovim rečima, “institucije države Srbije, njene odbrambene sposobnosti, njen ugled u svetu, njenu ekonomiju, sve to ne odgovara pojedinim političkim krugovima u Prištini koji na ovaj način pokazuju da su u strahu od podrške koju Aleksandar Vučić uživa kod srpskog naroda na KiM”.

– Zato smo danas svedoci ometanja dolaska ljudi na skup podške Aleksandru Vučiću, kršenju njihovih elementaranih ljudskih prava – rekao je Đurić i naglasio “da institucije u Pokrajini nisu funkcionalne jer na barikadama nije viđen nijedan policajac koji bi pokušao da omoći građanima da prođu”.

On je dodao da ima saznanja da bi “Aleksandar Vulin ukoliko pokuša da dođe na miting na jednom od administrativnih prelaza bio priveden ili zadržan”.

(Agencije)

Check Also

MENTORI KOSOVSKE NEZAVISNOSTI GURAJU RADIKALIZACIJU- I OVO NIJE KRAJ!

Najnovije zaoštravanje situacije na severu Kosova pokazuje da se onaj ko je odlučio da istera …