Home / TEMA DANA / NIKOLIĆ PRIZNAO: Evo šta su mu sve u Briselu rekli da će Srbija MORATI da uradi i čega da se odrekne ako želi u EU!

NIKOLIĆ PRIZNAO: Evo šta su mu sve u Briselu rekli da će Srbija MORATI da uradi i čega da se odrekne ako želi u EU!

nikolic

Kako bi postala članica EU, Srbija će očigledno morati da prizna nezavisnost Kosova i nametne sankcije protiv Rusije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je javno saopštio u februaru da će ovi zahtevi uskoro biti javno objavljeni od strane organa EU, kao zvanični uslovi za članstvo Srbije u EU, navodi Radio-televizija Srbije.

Kako je predsednik Nikolić objasnio, ova dva uslova mu je preneo Johanes Han, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju, tokom jedne od njegovih ranijih poseta Beogradu, i zapravo su tada pomenuti tokom zajedničke konferencije za novinare.

“Gospodin Han mi je rekao da nećemo moći da krenemo dalje dok ne potpišemo susedski sporazum sa Kosovom i Metohijom koji je, jednak priznavanju nezavisnosti Kosova.

On je takođe rekao da nećemo moći postati članica EU bez sprovođenja zajedničke spoljne politike…

Posle toga su uvedene sankcije protiv Rusije, sankcije koje mi ne podržavamo, ali na koje bismo bili primorani da smo član EU. Ja sam prva osoba koja govori o ova dva uslova. Mnogi u Srbiji osporavaju moje izjave i tvrde da nikada nisu čuli za to, ali to su uslovi za koje ćete čuti sutra“, rekao je predsednik.

Prema Nikolićevim rečima, iako ovi zahtevi još uvek nisu zvanično navedeni, oni su najavljeni od strane parlamenata zemalja koje će ratifikovati naš prijem, uključujući i nemački parlament koji će igrati odlučujuću ulogu u tom procesu.

(Agencije)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …