Home / TEMA DANA / HARADINAJ UVLAČI HRVATSKU, CRNU GORU I MAKEDONIJU U PAKT PROTIV SRBIJE

HARADINAJ UVLAČI HRVATSKU, CRNU GORU I MAKEDONIJU U PAKT PROTIV SRBIJE

Šiptarski kosovski vicepremijer Enver Hodžaj izjavio je zagrebačkom „Večernjem listu“ da je „u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije“.

„Večernji list“, inače, u opširnom tekstu, u rezimeu događaja počev od neuspešnog pokušaja prištinskih vlasti da uđu u Interpol i njihove odluke da „uzvrate udarac“ i uvedu takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, kao i kasnijeg hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, navodi da je „kosovski premijer Ramuš Haradinaj bio jasan kazavši da srpski predsednik Aleksandar Vučić ne razume nikakav drugi jezik osim jezika sile i uveren je da ga jedino silom može prisiliti da prizna nezavisnost Kosova“.

Navodi se da se „sa Haradinajem slaže i njegov zamenik Enver Hodžaj, koji smatra da je Srbija faktor destabilizacije u regionu“.

„Srbija nastavlja agresivnu kampanju protiv Kosova na međunarodnom planu. Ona takođe minira i proces normalizacije. Kako bi zaštitila naš interes, Vlada Kosova odlučila je da poveća takse. Nove mere će biti uskoro objavljene“, kazao je Hodžaj za „Večernji list“.

On je izneo tvrdnju da „Srbija ne želi da samo destabilizuje Kosovo, već i čitav region“.

„To je svima jasno. Kad ne izaziva krizu sa Kosovom, onda je izaziva sa Hrvatskom ili pak Makedonijom ili Crnom Gorom. Srbija ima dobre odnose samo sa Republikom Srpskom i ni sa kim drugim. Zar to nije čudno?

U nekoliko sam navrata, za vreme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao sa čelnicima tih država da osnujemo jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici“, kazao je Hodžaj.

Check Also

KO MU JE TO OMOGUĆIO? VELJA NEVOLJA IMAO ISTA KOLA I TABLICE KAO DIREKTOR POLICIJE REBIĆ! EVO ŠTA SE KRIJE..

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u …