Home / AKTUELNO / „Albanci preduzeli NEPRIJATELJSKI AKT prema SRBIJI!“ Državni vrh saopštio da je OTVORENA AGRESIJA na našu državu!

„Albanci preduzeli NEPRIJATELJSKI AKT prema SRBIJI!“ Državni vrh saopštio da je OTVORENA AGRESIJA na našu državu!

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović izjavio je večeras da izjava kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja predstavlja neprijateljski akt protiv Srbije i njenih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regionu.

Povodom izjave Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije Stefanović je rekao da će biti zanimljivo da se prvo te zemlje odrede.

– Da čujemo šta oni misle o ovome što je otvorena agresija na Srbiju i što poziva na dodatnu nestabilnost u regionu, pošto iz Hodžajevih reči vidimo samo usmerenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu – rekao je Stefanović.

On je istakao i da Srbija nije nista loše uradila, da se uvek trudila da sa tim zemljama gradi dobre diplomatske odnose, ali smatra da je problem u tome što je Srbija postala ekonomski i politIčki jača.

– Problem je što je Srbija postala ekonomski jača, i mnogo jača od svih tih zemalja, i politički moćnija i sa velikim uspesima u diplomatiji i sa uspesima koji se postižu na međunarodnom planu u smislu zaštite našeg suvereniteta i u privlačenju investitora – ocenio je Stefanović.

On je rekao i da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno, kao i da štiti svoj narod.

On je rekao i da će Srbija nastaviti da jača, jer samo kao jaka zemlja može da se suprotstavi ovakvom delovanju.

– Hoćemo da se razvijamo, ali nikoga ne ugrožavamo – rekao je Stefanović, ali je dodao i da Srbija i njen predsednik neće dozvoliti da je neko gazi.

Na pitanje da li su dešavanja poslednjih dana slučajna, počev od uvođenja taksi, hapšenja Srba u Kosovskoj Mitrovici do oslobađanja Nasera Orića i izjave Hodžaja, Stefanović je odgovorio da ništa nije slučajno i da su se svi udružili protiv Srbije kada su, kaže, videli da postaje međunarodno uticajnija i da može da postiže pobede, poput one u Interpolu.

Stefanović primećuje da, s druge strane, zvaničnicima EU ne smeta i da ih ne zabrinjava ideja stvaranja velike Albanije, čak i pretenzije prema Makedoniji i Crnoj Gori.

– Žao mi je što ne vide kada se susretnu zvaničnici iz Tirane i Prišstine i govore o tome da ukidaju granice, zaklinju se i potpisuju nad zastavom Albanije. Dozvoljavaju da Albanci sa KiM mogu da prete, da upadaju sa dugim cevima i da se iživljavaju nad Srbima na KiM i to nikom ne smeta, što je užasno – ocenio je potpredsednik vlade.

Stefanović je istakao da Srbija ima predsednika i vladu koji se bore za svoju zemlju i koji, kako kaže, neće dozvoliti da je neko gazi kao u vreme prethodne vlasti Tadića, Ðilasa, Jeremića, Boška Obradovića.

– Njih ne nazivaju izdajnicima i neprijateljima, kažu da je Vučić jedini neprijatelj Kosova, ne kažu to za nekog od lidera opozicije, jer je kad su oni vladali sve bilo u redu, osim što je Srbija gubila na svakom frontu – rekao je Stefanović.

Na pitanje kako će Srbija da odgovori na pretnje poput Hodžajeve izjave, Stefanović je rekao da je Srbija ozbiljna država koja svojim ekonomskim i vojnim jacanjem pokazuje da će štiti svoje interese, svoj narod i da neće dozvoliti novi pogrom ili novu ““Oluju““.

– Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno, ali neće klečati već će raditi na tome da dovodi nove investotore da bi kao jaka zemlja mogla da se suprotstavi onima koji na ludački način pokušavaju da izazovu destabilizaciju u regionu – naglasio je Stefanović.

Upitan da prokomentariše poruke uperene protiv predsednika Srbije na tribini Saveza za Srbiju u Kruševcu, kao i one koje dolaze od različitih aktera iz regiona i inostranstva, Stefanović je rekao da su isti interesi ujedinili deo opozicije u Srbiji i aktere iz inostranstva koji kaže, osećaju da im izmiče ono što su planirali da bude konačni ishod njihove politike.

– Ovima iz južne pokrajine Vučić i njegova politika smetaju u ostvarenju cilja da Kosovo lako izbori nezavisnost – naveo je Stefanović.

Kaže da deo opozicije u Srbiji vodi „politiku fotelje“, a pošto na izborima ne prolaze kako su očekivali, onda moraju da napadnu Vučića svim silima čak i u trenutku kada Srbija vodi tešku bitku protiv mnogo značajnijih protivnika.

– Tu ne mislim na Prištinu, oni nisu preterani kapacitet, ali imaju moćne sponzore i zaštitnike –zaključio je Strefanović.

Hodžaj je zagrebačkim medijima rekao da je „u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije“, a smatra i da je Srbija „faktor destabilizacije u regionu“.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …