Home / TEMA DANA / HRVATI U ŠOKU- PREVARILI SU NAS: UŠLI U EU DA BI IM NAMESTILI GRČKI ROBOVLASNIČKI SISTEM! OVO SE DEŠAVA..

HRVATI U ŠOKU- PREVARILI SU NAS: UŠLI U EU DA BI IM NAMESTILI GRČKI ROBOVLASNIČKI SISTEM! OVO SE DEŠAVA..

U špici smo turističke sezone koju ne krasi povećanje broja gostiju, ali zato članaka o hrvatskom turizmu nikada nije bilo više. Za sva zla ovoga sveta, opet je kriv mali čovek koji na svojim leđima trpi sve parazite.

Teoretičari, koji nikada ništa u praksi nisu napravili, sve znaju. Okupljaju se i deluju. Imaju previše vremena, jer ne moraju da čiste apartmane i peru posteljinu. Vredni mali čovek sve gleda izgubljeno i ništa ne razume, dok ga “stručnjaci” nazivaju primitivcem i zatucanom seljačinom koja želi da se bavi turizmom. Zamislite samo. Zatucana seljačina hoće da igra igru u društvu velikih.

Poplava novih ideja o “super” rešenjima je iznenađujuća. A možda i nije, jer ih sve veže jedna ideja: oni hrvatskom čoveku nude grčki model, koji je, po njima, idealan za sve.

Kako izgleda grčki turistički model?

Prvo uguraš državu u Evro zonu, tako što prevaraš sve institucije. Oni koji te gurkaju, manipulišu ciframa da sve štima, a onda te prime u svet velikih. Pošto si postao veliki, moraš da trošiš kao veliki. Bez brige. Tu su krediti, a novca nikada nije bilo više.

Krediti se dižu, novac stiže i igranka može da počne

Zašto raditi za male pare kada novca ima u izobilju. Svi su posluženi. Političari, državni službenici, religiozne ustanove, korumpirani mediji i svi oni koji mogu da dižu kredit.

Iznenada, više niko ne zarađuje 400 € mesečno, nego 1000 i 2000 €. Bože moj, sada možemo i da putujemo kao veliki. Zemlje koje su kupovale voće i povrće iz Grčke, otkažu porudžbine i okrenu se Turskoj, jer su tamo plate i dalje 400 €, a cene puno niže.

Nije bitno. Grci imaju visoke plate, pa će kupovati jeftino voće i povrće u Turskoj, a grčki seljaci neka traže drugo zanimanje ili neka prodaju zemlju i žive kao svi “normalni” ljudi, u gradu.

Proizvodnja staje, dok se potrošnja povećava. Ne na način da se kupuje domaća roba, nego strana. Kako bi se proces ubrzao, Nemačka se setila da prodaje tenkove i drugo naoružanje u slučaju da“siromašna” Turska odluči da napadne “bogatu” Grčku.

Stisnuta kamatama, Grčka kreće u međunarodnu rasprodaju svoje aktive. Sve ide ispod cene. Prodaju se luke, plaže, ostrva, imanja, budući dobitak na lotou, aerodromi, muzeji, dakle sve što se može monetizovati. Odlična ideja, tvrde mediji i pojedinci. Samo slobodno tržište može da spasi Grčku. To što matematika dokazuje suprotno, nije bitno.

Kada je grčki narod bačen na kolena, dolazi ekipa koja je nudila kredite i nameštala cifre pre ulaska u EU. Isti, Grčkoj prodaju robu i oružje. Kupuju sve što se može kupiti. Grčke, visoke plate više nisu popularne i treba izvršiti internu inflaciju (smanjiti ih).

Sada grčki seljak radi za malu platu isti posao koji je radio pre nego što je Grčka ušla u Evro zonu. Tada je bio vlasnik svog obrta, a sada je rob i beda koju hvale jer za sitne pare nudi sve što zajmodavci i njihovi podređeni traže.

Njegov “seljački primitivizam” preko noći postaje tradicija i nešto kul. To treba platiti jer je retko i potražnja je velika.

Ovo vam je dragi moji grčki model, temeljen na zapadnim vrednostima. Vrednog čoveka pretvoriš u doživotnog roba. Ako se pobuni, samo zaustaviš dotok novca, a njegovu ljutnju kanalizuješ prema onima koji to žele da promene.

Pokušajte da uporediti grčki model i stanje u Hrvatskoj? Hrvati koji se bave turizmom su u identičnoj situaciji. Danas je “primitivna seljačina” i vlasnik, a sutra će postati turistička atrakcija, gde će njegov, dojučerašnji primitivizam, postati primer prekrasne tradicije, čije će usluge plaćati strani turisti. Ne vlasniku, nego onome ko ga je angažovo putem platforme udaljene par hiljada kilometara. Tada će imanja i apartamani postati simpatični i verovatno još skuplji.

(logicno.com)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …