Home / TEMA DANA / IDENTIFIKOVAN VOĐA OTMICE MARKA ĐURIĆA…(FOTO)

IDENTIFIKOVAN VOĐA OTMICE MARKA ĐURIĆA…(FOTO)

Brutalnu i nasilnu akciju specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj je priveden Marko Đurić predvodio je Mentor Šabani. Kako je rekao sinoč, u obraćanju naciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, teroristička banda je upala u severnu Mitrovicu i uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posle zvanične najave da će direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković doći u Kosovsku Mitrovicu na razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga, kosovska policija je aktivirala operativni plan, rekao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U okviru tog plana, na Jarinje je upućeno oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi i koje se imale zadatak da spreče Đurića da uđe na Kosovo.

„Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani)“,  javili su prištinski mediji.

Taj Šabani je kasnije tokom predvodio i brutalnu akciju u kojoj je priveden Đurić u Mitrovačkom dvoru.

To je potvrdio i nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u jutarnjem programu TV Prve, pokazavaši njegove fotografije.

– To je čovek, koji treba da bude upisan i naše knjige, u slučaju da pokuša da uđe u centralnu Srbiju – rekao je Čović.

Kako je napomenuo, Šabani je tokom 2014. godine prošao obuku u bazi „Adem Jašari“, kod Prištine. Inače, ta obuka je sprovedena u saradnji sa Nacionalnom gardom Ajove.

– Videli smo brutalnu akciju, sa ciljem da se ponizi Srbija – rekao je Čović.

Check Also

MIHAILO MEDENICA: KOLIKO JE TO KOSOVA I METOHIJE SRBIJI I VUČIĆU DOVOLjNO?

Šta je to, kako veliš Aleksandre Vučiću: “nikome sve- svakome dovoljno”?! Kompromis za koji se …