Home / TEMA DANA / IGOR STRELKOV: RAT SA UKRAJINOM JE NEIZBEŽAN- TAKO JE PREDVIĐENO I TO SE MORA DOGODITI

IGOR STRELKOV: RAT SA UKRAJINOM JE NEIZBEŽAN- TAKO JE PREDVIĐENO I TO SE MORA DOGODITI

Kako je u razgovoru na kanalu Andreja Karaulova primetio vojni i politički ekspert Igor Strelkov, vrši se prebacivanje ruskih trupa na granice prema Ukrajini.

Ukrajina pokušava da koncentriše svoje snage na oblastima gde se pojavljuju ruske trupe. Ali ruske trupe, generalno, nikuda nisu otišle, od 2014. su raspoređeni duž granice u odbrambenom obliku.

U Donbasu se vojna grupacija stalno jača, a sada se teška tehnika povlači bliže frontu.

Prema Igoru Strelkovu, stvari se neumitno kreću ka neizbežnom ratu. Ali koliko će se to brzo dogoditi i da li će neko zaustaviti ovaj proces, još je nemoguće reći.

Prema rečima Strelkova, ako Ukrajina krene u ofanzivu, Donbas sam neće izdržati ni tri dana. Stoga smo, nakon odmeravanja svih pretnji, odlučili da je ova opcija neprihvatljiva. Jer hteli to ili ne, morate se pripremiti za zaštitu ruskog govornog stanovništva.

Igor Strelkov smatra da je rat počeo da postaje neizbežan od 2014. godine.

Možda se poslednja šansa za miran razvoj dogodila 2015. godine, pred ulaz u Siriju, kada su vojne trupe tamo otišle. Kada su se nadali da će se moći mirno dogovoriti, da se Donbas razmeni za Krim.

Po njegovom mišljenju, vojni vrh Ukrajine je u ćorsokaku i ne može da izađe iz njega bez rata.

Zapadni partneri, spremni su da u svakom trenutku gurnu Ukrajinu u rat, bez obzira na to kako se on završi.

Takođe je primetio dolazak američkih brodova u Crno more. Možda neće direktno učestvovati u neprijateljstvima, ali ruska vojska ne može ignorisati ovu potencijalnu pretnju.

Ovo je režija za ulazak Rusije u rat a onda sledi svetski rat. Da u svetski rat uđu protiv Rusije koja je trenutno vojna sila broj jedan i to ubedljivo mogu samo ljudi koji nemaju veze sa realnošću.

Zaboravili su šta je Putin nekoliko puta napomenuo da se više nikakav rat neće voditi na ruskoj teritoriji i da će u tu svrhu biti upotrebljeno i nuklearno oružje.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …