Home / TEMA DANA / IKODINOVIĆ OTKRIVA: „ZELENI“ SU SRBIMA POTURENI OD NEKOGA KAO „TROJANSKI KONJ“!

IKODINOVIĆ OTKRIVA: „ZELENI“ SU SRBIMA POTURENI OD NEKOGA KAO „TROJANSKI KONJ“!

Bivši vaterpolista i predsednik Odbora za sport Narodne stranke Danilo Ikodinović rekao je da nema previše poverenja u zelene u Srbiji, te da misli da su oni jedan trojanski konj u politici.

Ikodinović je u emisiji „Probudi se“ rekao da Srbi nemaju veće braće od Crnogoraca, te da je „tužno gledati trenutne odnose između dve zemlje“.

„Gledam da će Nenad Čanak da ide dole, a niko ne zna kojim povodom. Kojim će povodom on ići dole? Pokušavaju na sve načine da nas podele, to nije nikakva fraza. To je jedino što pokušavaju u

poslednjih 30 godina na teritoriji bivše Jugoslavije. Vlast i kod nas i kod njih kada god hoće da izvuku neku korist, oni izvuku kartu nacionalizma. Nažalost, nacionalizam se uvek često koristi u lošu svrhu“, rekao je Ikodinović u emisiji „Probudi se“.

Predsednik Odbora za sport Narodne stranke istakao je da Srbija nema ni prijetelje, ni neprijatelje, već da treba da gledamo sebe. On se osvrnuo i na ekološke proteste i buduće izbore, te tom prilikom izneo nekoliko zanimljivih tumačenja.

POSETITE NAŠ KANAL NA TELEGRAMU- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Moje neko mišljenje jeste da su ti zeleni potureni od nekoga. Taj gospodin Ćuta koji pljucka po opoziciji, sada je nešto ozbiljnije pljucnuo na vlast. Ti zeleni pokreti su se sada pojavili jer su

popularniji u Nemačkoj, Italiji i mislim da su oni jedan trojanski konj. Apsolutno im ne verujem, a ko želi neka ide sa njima. Ekološki protest protiv Rio Tinta i mini-hidroelektrana, za čistu zemlju i zdravlje ću apsolutno da podržim“, kazao je on.

Ikodinović je dodao da bi u Srbiji trebalo uvesti glasanje za dve opcije, „crno i belo“.

„Oni su koji su na vlasti su uvek crni jer ih uvek kritikujemo, a pozicija je belo. Ali, pošto kod nas ima najviše sivog onda je sve ovo jedna siva masa. Bilo bi divno kad bi se opozicija ujedinija u jednu kolonu i kad bi stali iza recimo tri osobe, ali mislim da nema ništa od toga“, jasan je Ikodinović.

Upitan da prokomentariše dalji nastavak saradnje SNS i SPS, bivši vaterpolista je istakao da je ta „igrarija“ za njega smešna i providna.

„Mi smo došli u situaciju da pregovaramo o fer uslovima. To je kao kad bi imali situaciju u kojoj se trudnica porađa i mi pregovaramo da li će ona imati doktora, babicu, anesteziologa. Došli smo do toga da pregovaramo oko fer izbornih uslova, a pritom vas oni zezaju. Jednostavno, sprdaju se sa nama gde nam nude neke izborne uslove na koje moraš da pristaneš.

POSETITE NAŠ KANAL NA TELEGRAMU- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pritom, tu se pojavljuju neki evroparlamentarci koji nešto posreduju i ubeđuju vlast da daju deo kolača opoziciji. Ja ne znam šta mi živimo. Rijaliti program je blag za ovo šta mi živimo“, rekao je Ikodinović i dodao da ljudi žele promene, ali da su umorni i ucenjeni.

„Mi nikako da izađemo na zelenu granu i da nemamo pregovore oko fer izbornih uslova“, kazao je on.

(TV Nova S)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …