Home / TEMA DANA / LAŽU NAS DA SMO EKONOMSKI TIGAR- ZADUŽILI SU NAS ZA 30 MILIJARDI EVRA! GEOKS OTPUSTIO 1200 RADNIKA A JAZAKI 600..

LAŽU NAS DA SMO EKONOMSKI TIGAR- ZADUŽILI SU NAS ZA 30 MILIJARDI EVRA! GEOKS OTPUSTIO 1200 RADNIKA A JAZAKI 600..

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je da se politika vlasti SNS-a u privredi i ekonomiji svela na rasprodaju prirodnih bogatstava, poput velikog nalazišta zlata kod Bora, na rasprodaju jeftine radne snage strancima i na ogromno zaduživanje u inostranstvu.

„Govorili su da nam preti bankrot kada je dug bio 15 milijardi, a danas smo sa 30 milijardi duga navodno ekonomski tigar i kažu da nam ne preti bankrot. Srbija je na istorijskom maksimumu zaduženosti, jer je vlast SNS-a u poslednjih devet godina duplirala dug sa 15 milijardi evra na 30 milijardi“, rekao je Kovačević za kanal Slavija info.

Kovačević je istakao da vlast novac od zaduživanja troši na promašene, preplaćene i zakasnele investicije.

„Najlakše je tako – prodaj sve što imaš, a kad prodaš, onda se zadužuj. Pribegavaju takvim rešenjima jer državu vode nestručni ljudi bez ikakvog iskustva u privredi. Neznalice su na čelu ključnih resora koji donose prihode – ministarstava trgovine, poljoprivrede, privrede i energetike. Država radi na štetu domaćih privrednika, a u korist stranih investitora“, rekao je Kovačević.

POSETITE NAŠ KANAL NA TELEGRAMU- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Kovačević je naveo da je potpuno promašena politika poklanjanja novca stranim investitorima, jer oni odlaze čim država Srbija prestane da im poklanja novac.

„Geoks je dobio 11,25 miliona evra, a sada je otpustio 1.200 radnika i otišao. Japanski Jazaki je dobio 10 miliona evra, a sada je otpustio 600 radnika. Er Srbija je dobila još 100 miliona evra od

države Srbije od čijih subvencija živi, pošto je arapski partner rekao da će se povući ako srpska strana ne sredi stanje u toj kompaniji“, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da subvencije ne bi trebalo ukinuti, jer ih daju i države u okruženju Srbije, ali bi ih trebalo davati samo dok domaća privreda ne postane mnogo više konkurentna na međunarodnom tržištu.

„Vlast uveliko rasprodaje i prirodne resurse, kao što je rudnik Čukaru Peki kod Bora, koje je trenutno jedno od najvećih nalazišta zlata na planeti Zemlji“, rekao je Kovačević.

POSETITE NAŠ KANAL NA TELEGRAMU- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …